Xavier Domènech: “A pesar de que celebramos la victoria, la queríamos acompañada de una mayoría que echara al Partido Popular (PP) del conjunto del estado y no ha sido posible”.

El cabeza de lista, ha valorado muy positivamente los resultados de las elecciones en Cataluña seis meses después del 20-D y en una campaña donde la candidatura ha recibido “ataques de todas partes”,  “tendremos que hacer una reflexión compartida con Unidos Podemos y las confluencias para ver qué ha podido pasar y que ha podido ir mal”.

“No podemos celebrar los resultados porque esperábamos mucho más: ganar al PP”, ha manifestado Domènech, pero ha querido dejar muy claro que sigue la apuesta de alianza fraterna con el resto de pueblos del estado. “Estamos convencidos que es el futuro, que tiene una incidencia política enorme y que es una apuesta ganadora”, ha sentenciado, a la vez que ha querido poner en valor la victoria en Cataluña, que consolida un nuevo espacio político de las izquierdas y del reconocimiento de la soberanía llena del país.

Domènech ha admitido que después de los resultados de ayer, a su candidatura le corresponde “ser responsable” y “hacer oposición”, a pesar de que “aritméticamente” todavía sería posible la conformación de un gobierno del cambio. Pero ha reconocido que es una alternativa “políticamente compleja”. Sea como fuere, Domènech ha asegurado de forma insistente que “nunca” apoyarán un gobierno del PP. Ya sea desde la oposición o des la posibilidad de gobernar, Domènech ha asegurado que trabajarán para construir “un nuevo espacio político” que se convierta en “una alternativa de país y real a todos los años de Gobierno de Convergencia Democrática de Cataluña”. “Hay una presidencia continuada de Convergencia desde el 2012”, ha recordado el líder de la confluencia, que ha asegurado que en estos años “todo parece haber cambiado pero gobiernan los mismos”.

Sobre los llamamientos de los partidos independentistas a que En común Podemos asuma los postulados de la hoja de ruta del gobierno de la Generalitat, Domènech se ha mostrado crítico con el “paternalismo de algunos dirigentes políticos”, y les ha recordado que su partido ha ganado las dos últimas elecciones en Cataluña convirtiéndose en “el principal espacio de las izquierdas y del reconocimiento de la soberanía plena de Cataluña”.

Català

El cap de llista d’En Comú Podem treballarà per consolidar “un nou espai polític” que esdevingui “una alternativa de país i real a tots els anys de Govern de CDC”

Xavier Domènech: “Tot i que celebrem la victòria, la volíem acompanyada d’una majoria que fes fora el PP al conjunt de l’Estat”
El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha valorat molt positivament els resultats de les eleccions a Catalunya sis mesos després del 20-D i en una campanya on la candidatura ha rebut “atacs de totes bandes”. “Tot i que celebrem la victòria, la volíem acompanyada d’una majoria que fes fora el PP al conjunt de l’estat i no ha estat possible”, ha dit Domènech, per la qual cosa, ha afegit, “haurem de fer una reflexió compartida amb Unidos Podemos i les confluències per veure què ha pogut passar i què ha pogut anar malament”.

“No podem celebrar els resultats perquè n’esperàvem molt més: guanyar al PP”, ha manifestat Domènech, però ha volgut deixar molt clar que segueix l’aposta d’aliança fraterna amb la resta de pobles de l’estat. “Estem convençuts que és el futur, que té una incidència política enorme i que és una aposta guanyadora”, ha sentenciat, alhora que ha volgut posar en valor la victòria a Catalunya, que consolida un nou espai polític de les esquerres i del reconeixement de la sobirania plena del país.

Domènech ha admès que després dels resultats d’ahir, a la seva candidatura li pertoca “ser responsable” i “fer oposició”, tot i que “aritmèticament” encara seria possible la conformació d’un govern del canvi. Però ha reconegut que és una alternativa “políticament complexa”. Sigui com sigui, Domènech ha assegurat de forma insistent que “mai” recolzaran un govern del PP. Ja sigui des l’oposició o des la possibilitat de governar, Domènech ha assegurat que treballaran per bastir “un nou espai polític” que esdevingui “una alternativa de país i real a tots els anys de Govern de CDC”. “Hi ha una presidència continuada de Convergència des del 2012”, ha recordat el líder de la confluència, que ha assegurat que en aquests anys “tot sembla haver canviat però governen els mateixos”.

Sobre les crides dels partits independentistes a que En Comú Podem assumeixi els postulats del full de ruta del govern de la Generalitat, Domènech s’ha mostrat crític amb el “paternalisme d’alguns dirigents polítics”, i els ha recordat que el seu partit ha guanyat les dues últimes eleccions a Catalunya esdevenint “el principal espai de els esquerres i del reconeixement de la sobirania plena de Catalunya”.

 

sala de premsa