Des de la base aèria a la prada de la pau III

30.08.2018 - Onno Oncken

Aquest article també està disponible a Castellà, Alemany

Des de la base aèria a la prada de la pau III

El 9 d’agost va haver-hi una major convocatòria, la porta principal es va tancar i la policia va redirigir el trànsit. Des del matí d’aquest dia de commemoració de Nagasaki es van ser reunint al voltant de la rotonda les persones del campament per la pau, així com unes altres que arribaven de Cochem i els voltants de Büchel.

La protesta, en forma de missa, va tenir lloc a les 11.05 pel rector Engelke i la seva esposa la senyora Punkt, i va incloure la lectura d’un llistat de les víctimes de la bomba atòmica a Hiroshima; potser un altre, corresponent a la tragèdia de Nagasaki, se li afegeixi aviat “si es veu necessari”, ja que s’està en contacte amb ciutadans japonesos que participen cada any en les commemoracions internacionals.
Entretant, Gerd Schinkel es va encarregar de la música. Cap a migdia ja havia acabat el bloqueig del campament d’armes nuclears, els participants van trencar el dejuni amb una sopa, i solament quedaven el desmantellament del campament de la pau 2018 i el comiat.

Els guanyadors del Nobel de la Pau d’aquest any van donar cert impuls al moviment per la pau, però a Alemanya la prohibició i eliminació de les armes nuclears segueix sent un gran desafiament, especialment quan els presidents no dubten a amenaçar amb destruccions massives i abunden les inversions militars (d’empreses tals com Lockheed Martin) per modernitzar les armes nuclears.

Per això, una vegada més, aixequem-nos també l’any proper i recordem el perill d’una guerra nuclear, estimulant el pensament crític i la resistència pacífica, en tot el planeta!
A l’abril, set persones de l’organització “Kings Bay Plowshares” als Estats Units van intentar inutilitzar unes quantes armes atòmiques a la base naval de Kings Bay mitjançant l’acció directa amb martells; perquè la seva sola existència mata. Aquells que vulguin activar-se, o tornar a estar-ho, poden difondre articles com aquest o, tal vegada, enviar una postal als qui s’atreveixen a actuar (“Kings Bay Plowshares”), en lloc d’esperar que sigui massa tarda.

Jo, almenys, em trec el barret per ells. Fins llavors, penso en l’”ICAN”… ens veiem aviat!

“Kings Bay Plowshares” https://www.kingsbayplowshares7.org/

”ICAN” https://www.icanw.de/

De la base aèria a la prada de la pau I.
De la base aèria a la prada de la pau II.

Categories: Pau i desarmament

Newsletter

Enter your e-mail address to subscribe to our daily news service.

Documental: RBUI, nuestro derecho a vivir

video 10 anys Pressenza

Marxa mundial per la pau i la noviolència

App Pressenza

App Pressenza

Llibertat presos polítics!

Milagro Sala

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

Arxius

Except where otherwise note, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.