Centenars d’activistes es concentren al Congrés dels Diputats per acomiadar la caravana que part a la Frontera.

Centenars d’activistes s’han concentrat avui a la porta del Congrés dels Diputats per acomiadar la caravana Obrint Fronteres que va sortir aquest matí amb més de 400 persones cap a Melilla per denunciar vulneracions de drets humans a la Frontera Sud.

Més de 100 col·lectius han donat suport a aquesta acció reivindicativa que va tenir lloc aquest dissabte 15 de juliol al Congrés dels Diputats de Madrid a les 11.00 h.

Durant l’acte, Serigne Mbay, de l’Associació Sense Papers de Madrid i Ana Ribacoba de la Plataforma Gasteiz Irekia van llegir un comunicat denunciant l’incompliment de l’Estat Espanyol i la UE en els seus compromisos d’acollida a persones refugiades, desprotecció de menors no acompanyats, existència de CIE, explotació laboral de portadores a la frontera i devolucions de calenta.

Després de realitzar una cadena humana que va voler reflectir la necessitat que els representants polítics prenguin consciència del que està passant a les nostres fronteres més 7 autobusos (es sumarà un més durant el camí) van partir rumb a Melilla per cridar l’atenció de la gravetat de la situació.

La Caravana va sortir un dia abans de diversos territoris espanyols i es va concentrar a mig dia de Madrid i Sevilla per iniciar la primera de les seves accions reivindicatives. Un dia després, i després unir-se a la marxa els col·lectius de la capital sevillana, la ruta portarà la Caravana fins a Algesires i Tarifa, on es denunciaran les indignes i inhumanes condicions de vida dels interns i internes del CIE d’Algesires-Tarifa, les condicions ruïnoses han estat denunciades per la jutgessa encarregada del seu control, pel Defensor del Poble Espanyol i per nombrosos col·lectius i organitzacions socials. El 17 de juliol la Caravana ‘Obrint Fronteres’ arribarà fins a Màlaga, des d’on creuarà l’estret fins arribar a Melilla. A la ciutat autònoma es concentraran les activitats reivindicatives fins al 21 de juliol, quan la Caravana creuarà l’estret en sentit invers i les mobilitzacions arribaran fins a Almeria per denunciar la situació dels / les migrants dels hivernacles.

*Article traduït per Javier Belda