Aquesta és la tesi del conte «Auroville, 2046, després de la fi d’un món», escrit per l’autora brasilera Débora Nunes i publicat ja en vuit idiomes. El llibre serà llançat per “Multiconvergència de Redes Globales, MRG”, en col·laboració de l’”Academia de Letras de Bahia”, en el seu programa en línia «Livros na Mesa» el 14/09/2022, a les 16.00 hores de Brasília (vegeu l’enllaç a baix). El que més crida l’atenció d’Auroville – situada en el sud de l’Índia– és que és una de les comunitats alternatives més antigues i grans del món. Per saber més sobre la seva història i com viuen els seus tres mil habitants, de 60 nacionalitats diferents, sense propietat privada i amb formes de govern i vida quotidiana molt innovadores, llegeixi l’article de Débora Nunes (en portuguès o en francès).

El suggeridor títol del llibre va atreure l’interès durant la pandèmia de COVID- 19, quan la pregunta «què passarà ara?» es va fer present en la ment de milers de persones. L’ús del conte com a llibre de text per part de l’ESI, Escuela de Sustentabilidad Integral, el lema de la qual és «transforma’t per transformar el món», probablement també va atreure més atenció cap al text a escala internacional, ja que l’ESI opera en portuguès, francès i anglès. El llibre, que ha estat gradualment traduït i comentat per intel·lectuals, professors i artistes de diferents idiomes, va ser divulgat des del començament en la web de Pressenza.

Entre 2019 i 2020 l’autora va recórrer moltes capitals del Brasil presentant el llibre, sempre acompanyat de la meditació «La nostra història». Aquesta visualització creativa del futur és una experiència molt interessant i ho serà encara més amb persones de moltes nacionalitats, ja que la presentació del 14 de setembre es realitzarà amb traducció simultània entre portuguès, francès, espanyol i anglès. El president de l’”Academia de Letras de Bahia”, el conegut antropòleg i escriptor bahiano, Ordep Serra entrevistarà l’autora, que a continuació durà a terme la visualització creativa i obrirà al públic l’intercanvi sobre com veu el futur “Multiconvergència de Redes Globales, MRG”, que promou la ciutadania planetària, comparteix l’esdeveniment i promou altres maneres de fer política.

La represa del llançament del llibre, després de la pandèmia, va començar l’abril de 2022, precisament en Auroville, la ciutat en la qual l’autora va tenir la inspiració del seu llibre. Ella –que vivia allí en aquell moment–, ens conta com va concebre la història d’Indra, una dona de 98 anys que viu en 2046 i que ens parla de la «fi d’un món» i de la reconstrucció planetària que es produeix al mateix temps. «El 15 d’agost de 2018, la comunitat d’Auroville es trobava reunida al voltant de l’enorme foguera que celebra l’aniversari del naixement de Sri Aurobindo, l’inspirador de la ciutat. Cada any, a l’alba, té lloc una meditació als jardins del famós Matrimandir –el temple de la Mare– i allí vaig experimentar, d’una manera totalment diferent, aquell ambient silenciós, amb milers de persones meditant. Durant una hora de quietud vaig rebre una història amb principi, mitjà i final, sense interrupció. Quan vaig tornar a casa em vaig passar hores en l’ordinador, transcrivint la història de la vida d’Indra i de tots nosaltres. Aquest procés va ser absolutament sorprenent perquè, sent autora de vuit llibres i molts articles, mai havia experimentat una cosa així».

Auroville té quatre idiomes oficials, per això el 2019 el llibre es va llançar allí mateix en portuguès, francès i anglès. Després van arribar l’espanyol, l’italià, el català i l’alemany. El tàmil, la llengua local de l’estat de Tàmil Nadu, on es troba Auroville, ha arribat ara, en 2022 i l’àrab s’està finalitzant pel dia d’avui. El llibre ha estat llençat també com a audiollibre en portuguès, francès i anglès, amb una durada total d’una hora. Totes les versions del llibre es poden trobar aquí.

Enllaç a la reunió del 14.09.22, 16 h, oberta al públic:
https://uri-org.zoom.us/j/86010965927?pwd=SGJ6UGpxemp6NVgyOGRNZ2phUmp2Zz09
ID de la reunió: 860 1096 5927
Codi d’accés: 583180

Nou Món

MRG – Multiconvergência de Redes Globais