Unes 20.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació celebrada el 27 de setembre a Barcelona per a demanar mesures contra el canvi climàtic.

Impulsada pel moviment “Fridays for future” juntament amb “Aliança pel Clima”, “Aliança per l’Emergència Climàtica” i “2020 Rebel·lió pel Clima”, la vaga ha estat recolzada per més de 300 organitzacions i s’han realitzat protestes en més de 1.600 ciutats de tot el planeta.

La manifestació de Barcelona ha finalitzat en Plaza Catalunya amb parlaments de nens que reclamaven deixar d’usar productes plàstics, implementar més transport públic o llançar menys emissions contaminants, així com un futur millor per al planeta i per als humans.
També el col·lectiu de dones brasileres a Barcelona ha denunciat el genocidi dels incendis a l’Amazònia, un gran atac ecològic que beneficia als interessos de les grans corporacions de l’agroalimentació, la mineria i les fustes.

El manifest conjunt de “Fridays for future” demana que els governs declarin el “Estat d’Emergència Climàtica”, així com que es comprometin a impulsar mesures concretes i urgents per a aconseguir, com a mínim, els objectius establerts en el “Acord de París” (aquest acord, signat en 2015 i ratificat per 185 països, persegueix que els Estats redueixin les seves emissions per a limitar la pujada de la temperatura en 2 °C respecte a nivells preindustrials. L’acord entrarà en vigor l’any 2020). Així mateix, el manifest posa en relleu que Catalunya s’ha convertit en la primera comunitat autònoma d’Espanya a sumar-se a la declaració de l’Estat d’Emergència.

Per a finalitzar el manifest acaba recordant: “El canvi climàtic és la major amenaça a la qual s’enfronta la humanitat en tota la seva història, i per a fer front a aquesta situació, devem, més que mai, estar totes les persones unides”.