(Imatge de PressenzaCat)

El Centre de menors tutelats Cal Ganxo de Castelldefels ha estat notícia aquesta setmana pel doble atac perpetrat per encaputxats durant el cap de setmana passat.

L’atac es va produir per part de desenes d’encaputxats, que van agredir a la trentena de menors immigrants no acompanyats que s’hi allotjaven i als seus educadors, segons va confirmar la Generalitat de Catalunya.

L’agressió va ser realitzada per unes 60 persones en sengles atacs el dissabte i el diumenge. Malgrat l’esforç de l’equip professional del centre per protegir els joves, un menor va haver de ser traslladat a l’Hospital de Viladecans, on va quedar ingressat a causa de les ferides sofertes. Dos educadors també van haver de ser atesos per contusions, mentre que el centre va patir diverses destrosses.

Arran d’aquests esdeveniments es va produir una ràpida reacció antiracista per part dels veïns del municipi. D’altra banda, un grup de joves amb proclames xenòfobes van estar presents en la plaça de l’Església de Castelldefels, increpant a la multitud de manifestants que s’havien congregat.

 

Per a molts dels presents l’atac racista i la presència en la manifestació va ser premeditat. “Que estrany que just s’hagin trobat tots aquí; és símptoma que estan organitzats”, deia Imma Prieto, veïna de Castelldefels i membre de l’Associació Món Sense Guerres i Sense Violència, en declaracions a “El Periódico”.

Participants de Món Sense Guerres i Sense Violència acudeixen els caps de setmana a Cal Ganxo  a fer tallers amb els menors i asseguren que “són gent participativa, amb ganes d’integrar-se i de fer coses”.

El mes de febrer passat Lídia, una de les educadores del Centre, va atendre una entrevista per a “Pressenza Catalunya”, el contingut de la qual representa un punt de contrast enfront dels qui tracten de sembrar confusió i temor davant aquests menors.