Carta oberta a Felipe VI

Li tractaré amb el respecte que vostè ens ha negat; l’última vegada ahir amb un discurs en el qual es va oblidar de les víctimes i va tirar més llenya al foc, alimentant els bàndols i el conflicte.

Li diré algunes de les raons per les quals la institució que representa ha de desaparèixer i vostè ha de dimitir i dedicar-se a altres funcions. I no les explicaré totes perquè no tindria suficient amb un llibre, només parlaré de certs aspectes i d’algunes raons òbvies.

Alguns pocs motius de per què vostè ha d’anar-se’n:
Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè lidera una institució obsoleta que ve de l’Edat Mitjana i que és inacceptable en ple segle XXI. Com s’atreveix, per cert, a parlar i intentar donar lliçons de democràcia quan vostè està on està i viu com viu perquè va néixer fill i nét de…? Qui li ha triat a vostè?

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè el seu “manteniment” genera major desigualtat econòmica, i per tant social, entre els espanyols. Quantes persones podrien viure al nostre país amb el pressupost destinat a la seva família cada any -7,800 milions d’euros-? Sap que el seu pressupost és igual al que cobren 920 pensionistes que viuen amb la pensió mínima, o que és el mateix que cobren prop de 800 treballadors als quals se’ls reconegui el salari mínim interprofessional… que molts no arriben a això? Tal vegada cregui que vostè té més drets que ells.

Si fos el cas, és un motiu més perquè es vagi. Aquesta creença no té lloc en el futur que la gent del carrer, normal, pacífica, volem construir per a nosaltres i els nostres fills: un futur amb iguals drets i iguals oportunitats per a tots.

Senyor, vostè ha d’anar-se´n perquè representa la corrupció. La institució que encapçala està relacionada amb no pocs casos de corrupcions que han perjudicat greument i de diferents maneres a tots els espanyols. Li recordo els casos?

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè representa la injustícia. Podria explicar-li-ho des de molts angles però relacionat amb el punt anterior, li recordo que des de la Casa Real es va moure tot perquè la seva germana i el seu cunyat, tots dos estafadors públics, quedessin finalment al carrer; la seva germana, fins i tot sense càrrecs. No em dirà que això és just o que la justícia és igual per tots i, per tant, justa?

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè té relacions d’amistat, i no sabem si també en altres camps relacionats amb els negocis, amb governs que compren armes a Espanya per finançar grups terroristes i envair i desestabilitzar a altres països i altres pobles.

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè representa l’opacitat més opaca. Per què els seus comptes, que paguem tots els espanyols, no poden ser públics? Vostè i la seva família, més que cap altre espanyol haurien de ser transparents.

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè es posa del costat del botxí i s’oblida de les víctimes; i en aquest exercici irresponsable només parla a una part dels espanyols, als quals ni tan sols valora encara que ells ho creguin. Sembla que parla només als qui poden defensar la seva butaca i la seva corona, anit ho va demostrar una vegada més. Ens preguntem per què no va parlar quan es va signar l’article 135 d’amagat, posant als interessos del gran capital per davant de tota la població espanyola; quan es privatitzava la sanitat; quan es lliurava els diners de les pensions als bancs…? Serà que té interessos comuns amb els qui han dut a terme tals despropòsits?

Senyor, vostè ha d’anar-se’n perquè no té cap respecte per les institucions encara que té la no vergonya d’apel·lar a elles. Les institucions haurien d’estar conformades pel poble i per al poble. Ja en els punts anteriors, li he comentat alguns dels moments en els quals vostè o la seva família les han prostituït.

Són tantes causes les que em porten a demanar-li que es vagi… però l’espai és limitat.

Només recordar-li, finalment, que ja va haver d’abdicar el seu pare pels  “fregats” en els quals estava ficat, apareixent vostè com a salvador de la seva “casa” i com el capdavanter de l’honestedat, el nou… Li agraeixo que  no s’atrevís a demanar al govern que convoqués un referèndum per comptar amb el recolçament del poble espanyol al seu mandat –tal vegada, en aquest cas, hagués tingut avui una mica més de suport moral-, però no ho va fer i ha anat cometent errors que li han deixat al descobert.

Anit amb el seu discurs, va començar a “cavar la seva pròpia tomba”. No desitjo que es mori; de cap manera. La seva família encara li necessita i a més ha de viure per poder rescabalar de tot el que legal però no legítimament ha “pres” de la població espanyola. Fixi’s que li dono el benefici del dubte, que vostè no ha participat en aquestes operacions il·legals que tanta pobresa i desigualtat social ens han portat i que tan en el punt de mira dels terroristes ens han posat.
Per finalitzar, li declaro que crec profundament en la rehabilitació de tot ésser humà, inclòs vostè. Això em porta a demanar-li: Vagi-se’n, Majestat!