El dissabte 9 de març de 2024 a les 20.00 hores en el Teatre de Scala de Milà, Itàlia, està a punt de començar la funció del ballet contemporani “Madina”. El teatre està ple, però sorprèn que l’orquestra no està present en el “fos-so”.

Foscor, silenci. El cantó del teló encara està tancat, comencen entrar desenes i desenes de persones. Entra elles estan els ballarins, els músics que són membres de l’orquestra, el director i el superintendent, però també aquells que mai apareixen en els espectacles… tots junts. Tan units com abans estaven els representants sindicals dels treballadors.

S’obre el teló i apareix una enorme pancarta amb les paraules “Alto al foc”. Sorprent un fort aplaudiment, amb total convicció.

Després el teatre “Sant Carles de Nàpols” de nou un crit per la justícia s’aixeca des de l’altre dels principals teatres italians.

Gràcies.