Promoguts per l’organització FundiPau , i aprofitant la visita a Espanya del director executiu de l’ ICAN , Daniel Högsta, aquest 22 de febrer han tingut lloc dues trobades amb polítics per a exposar-los la importància que el Govern espanyol ferm el Tractat per a la Prohibició de les Armes Nuclears (TPAN)

Dins de la campanya que organitzacions estan duent a terme perquè Espanya signi el TPAN, representants de FundiPau, al costat d’altres companyies de l’ Aliança pel Desarmament Nuclear, i aprofitant la visita a Espanya de Daniel Högsta, director executiu de l’ ICAN, s’han trobat amb funcionaris del Ministeri d’Exteriors i Cooperació i diputats de la Comissió d’Afers exteriors, amb qui han debatut sobre la importància de la signatura en un moment d’un perill nuclear tan gran.

És fonamental que Espanya signi el Tractat per a la Prohibició de les Armes Nuclears i això no és contradictori amb la seva pertinença a l’OTAN. És necessari desconstruir aquesta narrativa de seguretat amb criteris militaristes», ha afirmat Albert Caramés de FundiPau, a la sortida del Congrés.

Mentrestant, Carlos Umaña de l’ IPPNW recorda que «o s’està a favor de les armes nuclears o en contra», i demana que el Govern espanyol sigui coherent amb el que vol el seu poble i signi el TPAN.

En aquest enllaç, podeu trobar les declaracions de Daniel Högsta