Des de la Xarxa Humanista de Notícies de Salut REHUNO Salut posem en marxa un espai d’intercanvi on trobem una nova mirada sobre la vida quotidiana, basada en una psicologia experiencial i existencial (la Psicologia del Nou Humanisme), i amb unes propostes concretes de treball personal per tal d’arribar a un sentit ple de la nostra existència i a una vida lliure de patiments innecessaris. No és, per tant, una psicologia terapèutica ni que tracti cap patologia, sinó que va dirigida a qualsevol persona que vulgui comprendre’s a si mateixa i tenir eines, si així ho desitja, per iniciar un canvi positiu en la seva vida. El benestar psicològic és, sense dubtes, una de les bases de la salut integral. Per això, és un aspecte fonamental al que s’ha d’atendre.

Et convidem a posar en pràctica aquestes propostes i també que et comuniquis amb nosaltres i ens expliquis la teva experiència. Escriu-nos!

No és el mateix com veiem les coses o com actuem si estem relaxats que si estem tensos. Hi ha una tensió innecessària que s’experimenta com a sofriment i tenyeix la nostra visió del món i la nostra manera d’actuar.

Per Cloty Rubio

Molts malestars comuns es deuen a tensions excessives que s’acumulen en el nostre cos i afecten la nostra salut. L’ansietat, l’estrès i altres malestars del sistema nerviós que pateixen les persones en serien un exemple.

La tensió necessària que es manifesta en realitzar una determinada acció no és el problema, el problema és la tensió que no compleix amb cap funció. Ocorre amb nombroses “preocupacions” que, en realitat, són sorolls mentals i càrregues emocionals que no generen respostes resolutives sinó sofriment.

Les tensions es manifesten en el cos com a contraccions musculars de grau divers, que poden provocar problemes físics importants. Es manifesten en la ment, impedint un pensament serè i atent, i en el cor, afectant negativament l’estat d’ànim.

Re-educar-se en un estar relaxat

Les tensions innecessàries es poden eliminar si es practica de manera habitual la relaxació completa.

Com canvia la sensació de nosaltres mateixos i del món que ens envolta si aconseguim calma i suavitat!

És necessari aprendre a relaxar-se en un món tens i competitiu. Hem de mantenir la calma per poder actuar reflexivament.

Et proposem uns exercicis que podràs practicar en la vida diària i anar memoritzant, de manera que siguin els teus “bons amics” sempre que els necessitis.

La relaxació ajuda a baixar el soroll mental que acompanya el nostre quefer quotidià. En estar relaxats el nivell atencional augmenta, i permet el contacte amb el més profund de nosaltres mateixos.

La relaxació és la porta d’entrada al treball amb el nostre interior.

Et deixem els àudios perquè puguis practicar la distensió física i mental. No porta molt temps i és fàcil de realitzar. Si ho vas memoritzant, cada vegada et resultarà més ràpid i immediat aconseguir un estar relaxat en la vida diària amb el Relax físic i mental.