Per Enrique Collado Rueda.-

“Un dia va somiar que els Estats Units havien vençut i ja no tenien enemics, que no hi havia ningú enfront. Va haver-hi nerviosisme, una certa xerinola, celebracions efímeres, però, dies després, Govern i ciutadans van quedar com a absents.

Al cap de poca estona, va somiar que havia estat Rússia que havia sortit com a vencedora única. I, encara que va haver-hi dies de bogeria i eufòria, aviat, Govern i ciutadans van ser envaïts per una mena de gansoneria creixent en caure en compte, per primera vegada, que ja no tindrien oponents.

Però, en el mateix somni, va somiar que era la Xina que havia sortit triomfant i que després d’una nit de focs artificials, Govern i ciutadans, havien quedat mancats d’una altra mena de somnis.

Va ser quan va veure com el buit dels seus cors, malgrat tot, continuava latent”.

Llavors, la nena va despertar i el primer que va fer va ser retornar la lluminosa boleta de cristall -font de discussió el dia anterior- abans que el seu germà despertés .