AUDIOLLIBRE

Recentment s’ha gravat en castellà l’audiollibre La Mirada Interna, de Silo. La primera edició d’aquesta obra es va realitzar l’any 1972 i va aparèixer  amb autor anònim.

Des de llavors s’han publicat multitud d’edicions i s’ha traduït als idiomes més importants del món, un total de 32 llengües diferents. Actualment La Mirada Interna forma part del Missatge de Silo amb el títol El Llibre.

La Mirada Interna és, segurament, el llibre més conegut de Silo. Allí relata la seva pròpia experiència i guia per  “sortir del sense sentit i arribar al sentit de la vida”.

L’obra està escrita en prosa poètica i amb un llenguatge moltes vegades al·legòric. El llibre va descrivint diferents experiències relacionades amb la Força, amb el Guia intern, amb la transcendència, la unitat interna i, en definitiva, amb una trajectòria des de la foscor del sense-sentit fins a la plenitud d’una vida desperta i amb sentit.

Els seus “Principis de l’Acció Vàlida” han estat una referència en cultures molt diferents d’arreu del món, ja que representen una nova moral interna i una nova actitud davant la vida i les coses. L’autèntica lluita de l’ésser humà és entre la foscor i la llum, entre el somni i el despertar. I en aquesta lluita l’experiència amb La força i el contacte amb el Guia intern són clau per avançar en «El camí de l’ascens».

Es pot dir que en aquest llibre “es parla de la revelació interior a la qual arriba tot aquell que acuradament medita en cerca humil”. Es deixa clar que “només tu pots redimir-te”, la qual cosa no es refereix a un canvi individual i aïllat sinó al fet que l’única manera de canviar és a partir de la pròpia experiència.

Però l’experiència, base del canvi, ha de ser degudament articulada en el món de les relacions, en el medi en el qual, com a éssers humans, estem vivint. És en aquest punt on “allò que cal fer” apareix com a comprensió interna i no com a una moral llunyana.

L’enregistrament ha estat dut a terme per Cloty Rubio i Jordi Jiménez, dos missatgers de Barcelona. La van realitzar en l’absis d’un monestir de la zona, que els van facilitar a tal fi.

La idea de gravar en audiollibre aquesta obra fonamental de la nova espiritualitat, impulsada per Silo, ve inspirada per la intenció de difondre aquest format, que cada vegada usen més persones.

Es pot escoltar en línia o descarregar-se lliurement i directament: Audiolibro La Mirada Interna