Calàbria 66 acollirà, el dia 29 de setembre d’enguany, una taula rodona sobre l’eutanàsia i la relació del servei públic com garant de l’exercici d’un dret individual i de l’objecció de consciència.

La Llei Orgànica 3/2021 ha introduït en el nostre ordenament jurídic un nou dret individual: l’eutanàsia, és a dir, la mort d’una persona de forma directa i intencionada a petició informada, expressa i reiterada en el temps per la mateixa persona i que té lloc en un context de patiment, atesa la malaltia incurable o sofriment que experimenta com inacceptable i que no pot ser mitigat per altres mitjans.

Aquesta llei orgànica fixa el concepte legal d’eutanàsia i també els requisits per a l’exercici d’aquest nou dret individual, i en garanteix el seu accés a tota la ciutadania en condicions d’igualtat. Per això queda inclosa dins de la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i també en garanteix el seu finançament públic.

Però La Llei també reconeix el dret a l’objecció de consciència del personal sanitari.

Situats en un model sanitari públic com és el català, en el que existeixen proveïdors del sistema vinculats a l’Església catòlica, per exemple, i que presten el servei públic sanitari, i amb l’experiència prèvia del dret a l’avortament i les difícils circumstàncies per exercir aquest dret a moltes comarques de Catalunya, ens preguntem si no ens trobarem en la mateixa situació amb l’Eutanàsia.

Per respondre a aquesta pregunta, i a moltes més que de ben segur ens aniran sorgint, i copsar el posicionament dels treballadors i treballadores del nostre servei nacional de salut, Dret a Morir Dignament i la Marea Blanca de Catalunya, amb el suport de les Associacions de Veïns i Veïnes de Sant Antoni i de L’Esquerra de L’Eixample, ens trobarem el dia 29 de setembre a les 19 hores a l’Auditori de Calàbria 66.

Intervindran, a més de representants de Dret a Morir Dignament i de la Marea Blanca de Catalunya, representants de Confavc, de la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, així com hi ha confirmades la presència d’integrants del Comitè de Bioètica de Catalunya, de representants de forces sindicals com CCOO, UGT, CSIF, de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, del Fòrum Català d’Atenció Primària i de les forces polítiques que van donar suport a la llei, com el PSC i Ciutadans, tot i que encara es resta a l’espera de confirmacions d’assistència d’altres sindicats i col·lectius.

Si hi voleu assistir us heu d’inscriure a l’enllaç https://forms.gle/muZgebsaQF5Ny37c7.

Aquesta inscripció és una mesura de prudència per tal de poder seguir el rastre en cas de contagi, per això CAL QUE ES FACI LA INSCRIPCIÓ PER PERSONA. Es seguiran escrupolosament les normatives en sentit sanitari. Per això també hi ha un aforament màxim de 121 persones. Pocs dies abans de l’acte rebreu la confirmació, per confirmar només es té en compte no haver superat l’aforament. Les dades que es recullin es destruiran passat un mes del dia que s’hagi realitzat la taula rodona.

Però si no podeu assistir en persona, podeu fer-ho des de casa gràcies al Canal de You Tube de Calabria 66.