Més de seixanta entitats denuncien l’actitud d’Agbar, que impulsa processos de judicialització. Cal recordar que hi ha més de 43 municipis que estan en procés de municipalització de l’aigua. Aquestes entitats defensen que no “es faci negoci” amb un dret humà com és l’aigua i donen suport als 43 municipis que volen desprivatitzar aquest servei essencial.

Molts dels municipis catalans que han començat processos de desprivatització, per assumir-ne la gestió directa, s’han hagut d’enfrontar a processos de judicialització per part d’Agbar; una actitud inacceptable.

L’aigua és un bé comú per a les persones, no de les empreses, que les gestionen. Agbar assetja a ciutadans i ciutadanes, amb problemes econòmics i en situació de pobresa energètica, que s’ha vist agreujada amb la pandèmia de la Covid-19. No podem tolerar com es “mercantilitza” un servei necessari  per a viure: l’aigua “no pot estar en mans del mercat”, hem de garantir l’abast per a les persones, les comunitats i els ecosistemes i a un preu raonable i saludable.

Cal lluitar per la desprivatització de l’aigua, cal “reforçar el que és comú” i fer front als embats de les multinacionals com Agbar. Cal “posar fre” a les situacions d’abús mitjançant processos de remunicipalització pública amb participació democràtica. Hem de denunciar els entrebancs que està posant la multinacional Agbar als municipis que tenen la voluntat de desprivatitzar  presentant recursos contenciosos-administratius de forma sistemàtica,  generant enormes despeses per a contractar bufets d’advocats caríssims. Cal també denunciar la “manipulació” mediàtica que exerceix i la persecució que fa als diferents moviments socials i organitzacions que volen obrir el debat.

Totes hem de donar suport als 43 ajuntaments que han iniciat processos de remunicipalització i als 150 consistoris, on pròximament s’acaba la concessió privada de l’aigua, perquè “iniciïn els mateixos processos” així com als moviments socials que hi donen suport.

Per una Aigua pública i democràtica.