(Imatge de Mani García i Álvaro Orús)

Acabem de començar la difusió de cinc nous vídeos dedicats al Método Estructural Dinámico  en el canal Buenas Ideas que tal vez no conozcas.

Per Álvaro Orús.-

El Mètode Estructural Dinàmic és un mètode per pensar coherentment, ideat per Silo i desenvolupat entre d’altres, per Jorge Pompei i diversos Centres d’Estudis Humanistes. Els tres primers vídeos estan dedicats a la pràctica del mètode, com una mena de manual. El quart, dedicat als fonaments, és més filosòfic, així com el cinquè, dedicat a les Lleis Universals que li donen un marc conceptual.

Es tracta d’un mètode bastant diferent dels tradicionals, ja que no és una reedició o millora de mètodes anteriors, sinó que té un punt de partida diferent: la descripció dels mecanismes del mateix pensar, és a dir es basa en la nostra pròpia experiència del pensar i, a partir d’allí, organitza el conjunt de procediments per fer-ho coherentment.

Hem tractat de fer-los el més fàcil possible i, en la mesura del possible, amens i bonics. Ara bé, per molt que es facilitin les coses, no hi ha dubte que aplicar el mètode requereix un petit esforç per part dels qui ho intentin. D’altra banda, la recompensa és que veritablement ajuda a tenir una nova comprensió d’aquelles qüestions de les quals és important per a nosaltres obtenir una resposta.

Les persones amb aficions més filosòfiques podran conèixer, en els capítols quatre i cinc, els fonaments del mètode i les Lleis universals.

Esperem que us agradin o que us inspirin i, tant de bo, us animin a fer estudis metòdics.

A continuació, algunes imatges d’aquests vídeos.