Entrevista al col·lectiu “Tanquem els CIE“ sobre la situació dels centres d’internament per a estrangers (CIE) a Espanya. Encara que els centres van ser buidats al març a causa de la pandèmia, al col·lectiu el preocupa una possible reobertura dels centres.

El 13 de març el govern espanyol va decretar l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del Covid-19, en aquest moment estaven oberts els 7 CIEs de l’estat. Gràcies a diverses sol·licituds de la societat civil, entre elles la xarxa estatal pel tancament dels CIE i el defensor del poble, el dia 19 de març es va buidar el CIE de Barcelona, que va ser el primer a alliberar a les persones que estaven dins. Després d’aquest tancament va haver-hi una llarga lluita per a buidar la resta de centres, fins que el 6 de maig van alliberar a la ultima persona tancada en un centre.

Els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) són instal·lacions públiques en les quals es reté a estrangers sense papers. Encara que no es tracta de presons, segons “Tanquem els CIE” són la punta de llança d’una política migratòria violenta i racista, que discrimina les persones segons el seu origen.

“Tanquem els CIE” demanen tancar definitivament els CIEs, parar les deportacions i abolir la llei d’estrangeria. Insisteixen que el primer pas per a resoldre aquest tema d’una manera coherent és regularitzar a totes les persones migrants.

Entrevista realitzada per La Mosca TV

Canal de youtube La Mosca: https://www.youtube.com/channel/UC-OyZdQiouXDadwf-TOezfA