Segons el “Sindicat de Llogateres” Milers de famílies en tot l’Estat espanyol no pagaran el lloguer el pròxim 1 d’abril, tal com adverteixen més de dos mil persones que ja s’han posat en contacte amb ells a través de la pàgina suspensionalquileres.org durant els últims dies.

Cada vegada són més les organitzacions pel dret a l’habitatge que estan exigint al Govern la suspensió dels lloguers de les persones que hagin vist els seus ingressos reduïts o anul·lats a causa de la crisi del Covid-19, organitzades entorn del Sindicat d’Inquilins-Llogateres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i els sindicats d’habitatge dels barris i pobles de Catalunya.

Les organitzacions pel dret a l’habitatge tornen a exigir a través de la campanya #suspensionalquileresYA que el Consell de Ministres aprovi la suspensió dels lloguers. Aquesta demanda és indispensable per a poder garantir que les milers de persones que viuen de lloguer i han sofert un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTE) o han vist els seus ingressos reduïts no es vegin obligades a procedir en impagament de lloguer el pròxim 1 d’abril o per contra, hagin d’asfixiar encara més les seves economies domèstiques per a poder pagar la renda.
Així mateix, demanen que l’Estat garanteixi que aquells petits arrendadors que es trobin en situació de vulnerabilitat, es beneficiïn d’una renda mínima de quarantena.