Anit, un equip de tres membres va representar l’oficina grega de PRESSENZA en un sopar entre els mitjans de comunicació grecs amb l’ambaixador palestí Marwan Emile Toubassi i el seu equip de treball pròxim. El debat va ser molt interessant, al voltant de la signatura bilateral entre els Estats Units i Israel de l’anomenat “acord del segle”, com s’esperava. Un acord sense l’hoteler, ja que la part palestina no ha estat involucrada, ja que va expressar el seu desacord durant sis mesos quan es va anunciar per primera vegada a Bahrain, on s’ha discutit inicialment el projecte Trump.

 

El debat va tocar molts aspectes de la qüestió israelopalestina. Les pròximes eleccions a Israel, les eleccions postergada de Palestina a causa del problema amb Jerusalem est, l’augment de les veus extremistes en tots dos costats, la concentració nacionalista entorn de Netanyahu, la postura dels Estats Units durant dècades, la postura de Russia i Turquia, la validesa en la practica que han tingut en realitat les decisions d’Oslo, les reaccions populars a Jordània contra l’acord centenari, on viu gran part de població palestina i també les reaccions endins Israel, la pau que finalment s’està eliminant, la postura que manté la diplomàcia grega en tot això i com els països de la UE finalment no aconsegueixen portar el tema del reconeixement de l’estat palestí i les fronteres de l’Estat d’Israel a un debat formal.

 

Avui, el govern grec a través del Ministeri de Relacions Exteriors ha fet pública la seva posició sobre el tema palestí, després dels recents esdeveniments als Estats Units. La Comunicació estableix, entre altres coses: “Grècia secunda fermament la creació d’un estat palestí independent, viable i democràtic, que coexisteixi pacíficament amb Israel dins de les seves fronteres internacionalment reconegudes, basat en la línia anterior a 1967 i amb la seva capital, Jerusalem est. Estem a favor d’una solució integral sobre la base dels dos estats, perquè creiem que aquesta és l’única opció que pot satisfer les antigues demandes de seguretat d’Israel i l’estat dels palestins “.

La delegació de Pressenza va informar l’Ambaixador sobre l’actual 2à Marxa Mundial per la Pau i la No Violència, i li va presentar la còpia N972 del llibre de la primera Marxa, que documentava el passatge per Palestina i Israel, l’Octubre de 2009, acompanyat per eurodiputats.