L’alcaldessa de Barcelona ha estat designada avui enviada especial per la relació de les ciutats amb les Nacions Unides, durant la clausura del congrés de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, que s’ha celebrat aquesta setmana a Durban

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assumeix durant els propers 3 anys la relació mundial de les ciutats amb les Nacions Unides. El congrés mundial de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU), la principal xara mundial de ciutats, ha tancat l’Assemblea General a Durban consolidant el paper de Barcelona, que segueix compromesa amb l’estructura de direcció de l’organització i reforça el seu rol amb l’encàrrec de liderar les relacions de les ciutats amb Nacions Unides. Barcelona manté també la seu permanent de l’organització, que opera des del carrer Avinyó. CGLU és una xarxa que agrupa més de 250.000 governs locals, metropolitans i regionals, de 140 països diferents, i la seva veu és cada cop més reconeguda i escoltada per altres administracions estatals i organismes internacionals.

Prop de 3.000 delegats i delegades han participat des de dilluns en aquesta cimera, que se celebra un cop cada tres anys. L’alcalde marroquí d’Alhucemas, Mohamed Boudra, ha estat escollit avui president de la Ciutats i Governs Locals Units. En un moment clau pel desplegament de l’agenda de desenvolupament, el congrés mundial situa l’alcaldessa de Barcelona com a enviada especial de les ciutats a les Nacions Unides, reconeixement també el lideratge que ja ha tingut els últims anys en qüestions com el dret a l’habitatge, la lluita contra les desigualtats i la defensa dels drets humans.

El nou president i l’alcaldessa Colau han pres la paraula en l’Assemblea General de clausura per destacar que la xarxa mundial de ciutats tanca el congrés de Durban unida i amb més capacitat d’incidir en l’agenda de reptes globals que impacten directament sobre les ciutats, que concentren el 70% de la població mundial.
Ada Colau s’ha felicitat pel fet que s’hagi aconseguit una candidatura de consens, geogràficament equilibrada, i que amplia la presència de dones. “Avui, les ciutats sortim més fortes d’aquest congrés”, ha dit Colau en la seva intervenció en el principal òrgan de representació de la xarxa, on ha tornat a reivindicar que els governs locals necessiten més competències i més recursos. Colau ha donat un missatge de lleialtat i suport ferm amb CGLU i el seu compromís personal per treballar per fer més àmplia i més forta la veu de les dones, que avui representen només el 20% del conjunt de governs locals, regionals i metropolitans del món.

Intervenció d’Ada Colau davant l’Assemblea General

Servei de premsa de l’Ajuntament de Barcelona
http://www.barcelona.cat/premsa