La ciutat s’ha cremat.

Una nova «Rosa de Foc»* ens inunda.

Destrosses, enderrocs, sirenes, trets esporàdics, escandalosos helicòpters i corregudes en devessall.

Les forces de seguretat actuen amb ambivalència

Mentre la majoria de la població catalana participa manifestant-se en actes multitudinaris de caràcter festiu i familiar, radicals violents canvien el signe d’aquesta cinquena jornada de protestes a Barcelona i la resta de províncies catalanes.

Els nombrosos actes succeïts a Barcelona des que es va citar la sentència al judici sobre el cas 1-O i que van començar amb consignes pacífiques han anat augmentant el to de violència i espectacle a mesura que succeïen els dies.

Res més vistós que cremar la ciutat a la nit per a crear un espectacle pirotècnic que mostri una ciutat en flames com a protesta radical. Això ven als mitjans i visibilitza a nivell nacional i internacional.

Barcelona rememora el que va succeir fa un segle durant la Setmana Tràgica i la «Rosa de Foc».

La ciutat fa olor de cremat.

A pesar que la població catalana insisteix que la violència no va amb la solució del procés actual, radicals violents han anat augmentant el to fins a la nit d’avui, la cinquena nit i la més violenta.

Enfront dels grups de radicals que calen foc, l’actuació de les forces de seguretat resulta desconcertant.

Una nova «Rosa de Foc» ens inunda.

El centre de la ciutat s’està cremant des de les 19h de la tarda. Barricades de contenidors que travessen la carrers i els prenen. Les provoquen grups de joves, molt joves, adolescents majoritàriament, amb dessuadores i encaputxats. Es proveeixen d’ampolles, rajoles del paviment i diversos objectes per a llançar a les forces de seguretat. Han destrossat el paviment per a tenir entre 6 i 8 kg de pedres en les motxilles.

Alguns veïns paren als grups de radicals per a protegir els contenidors i altres proveïts d’extintors tracten de sufocar les fogueres.

Destrosses, enderrocs, sirenes, trets esporàdics, escandalosos helicòpters i corregudes en devessall.

Mentre els helicòpters no cessen de sobrevolar el centre.https://twitter.com/i/status/1185334578606723073 Furgons de policia nacional i Mossos d’esquadra (policia autonòmica) es coordinen en fila per a dispersar per les zones conflictives.

Els comptes se salden amb uns 60 ferits en hospitals, uns tres greus; més d’1.000.000 d’euros en contenidors cremats durant les 5 nits d’aldarulls i això sense comptar els desperfectes de la resta de mobiliari urbà i asfalt destrossat.

Les forces de seguretat actuen amb ambivalència.

Però mentre els radicals fan la seva, les forces de seguretat desconcerten en les seves actuacions. Així ho demostren els vídeos d’alguns tuiteros.

En boca de la població està la criminalització als cossos de seguretat. El doble joc està servit.

*Rosa de Foc: La ‘Rosa de Foc’ va ser el sobrenom donat a Barcelona durant la Setmana Tràgica, en 1909, quan comandos anarquistes es van dedicar a incendiar la ciutat i especialment esglésies i convents (21 esglésies i 40 convents van ser destruïts).