La Marea Blanca de Catalunya amb la Vaga pel Clima del dia 27 de setembre de 2019.

No podem parlar de bona salut de les persones si la Terra està malalta. L’anomenat canvi climàtic mostra els símptomes de què el nostre planeta, que ens acull a totes i tots, es troba en risc immediat i, per tan, som davant d’una situació d’emergència climàtica.

L’emergència climàtica és una emergència de salut.

Volem 2500 morts anuals a Catalunya per la calor excessiva d’aquí a uns anys? NO.

Si avui dia moren a Catalunya 3500 persones abans d’hora per afectacions derivades de l’aire, quantes seran d’aquí a uns anys?

Si no canviem la realitat d’avui, demà tindrem més casos de malformacions congènites i també s’incrementaran els SSC (síndrome de sensibilitat central), la fibromiàlgia, les síndromes de fatiga crònica  i de sensibilitat química múltiple o l’electrosensibilitat.

Seran molt més habituals malalties com el dengue, el Zika o el chikungunya, transmesos pels mosquits tigre en un ambient clarament tropical, malgrat que estiguem geogràficament a la Mediterrània.

Per afrontar aquests reptes tenim un instrument: el Servei Nacional de Salut, que necessitem i volem. Un sistema sanitari públic amb una atenció primària que sigui la clau del sistema sanitari, amb una atenció universal sense exclusions i que garanteixi els drets de totes les persones i no permeti la fugida de recursos cap al sector privat.

La lluita contra el canvi climàtic és per tant la nostra lluita. Davant l’emergència climàtica i social que vivim només és possible una resposta col·lectiva basada en la justícia social. El capitalisme mata el planeta i alhora ens està matant a tots i totes.

Estem amb els joves que omplen les places cada divendres.

Estem amb les activistes que desobeeixen.

Reclamem doncs la participació de tots i totes i animen a tots els moviments socials, sindicats i forces polítiques a sumar-se a la Vaga pel Clima del dia 27 de setembre de 2019.