Col·loqui: Sistema de control, expulsió i necropolítica europea.

Després d’uns dies de ressaca emocional, volem agrair tant d’afecte i d’alegria compartida dissabte!

El col·loqui ens va deixar clar que, com va dir Mariana d’Emergència Frontera Sud, la llei d’estrangeria, el sistema de fronteres i les normatives europees són l’extensió d’un colonialisme que no s’acaba. Vam sortir encara més convençudes que s’ha acabat això de mirar a un altre costat i hem de fer servir els privilegis que moltes tenim per acabar amb la llei d’estrangeria, racista i patriarcal, des de posar el cos fins a la desobediència diària a les seves lleis racistes.

La performance de Tinta Negra va ser un acte de gran bellesa i complicitat. La presència, les veus i l’energia de Mane Ferret, de Las amigas de Yoli, de Walabokk, de Malamara i de La niña Mai ens van recordar la força d’estar juntes, en una nit que va dissoldre individualitats per reconèixer-nos en les mirades de les nostres germanes. Cal mirar-nos, reconèixer-nos, ballar juntes i cridar!

I gràcies, un cop més, a les companyes de l’Horta la Vanguardia, de Casa Àfrica i el seu grup de suport, d’Emergència frontera Sud, de La Flor de Maig, del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, i de Mujeres Pa’lante: De la mateixa manera que vam començar unes hores abans seient en rotllana, tallant les verdures, cuinant juntes, també ens vam organitzar ràpidament per recollir l’espai, netejar-ho tot, fregar plats entre rialles a la llum dels mòbils … les cures són al centre.

Actuació de “Las amigas de Yoli”. Fotografia de @elena_manjon

Resumint, vam voler fer una nit de reflexió i denúncia, i hem sortit regenerades també nosaltres, més fortes i unides, convençudes que només teixint xarxes podrem fer front a aquest sistema de mort.

I parlant d’aliances i xarxes, avui dijous 20 de juny serem a l’Àgora Juan Andrés Benítez, al Raval, per la projecció amb col·loqui del documental Idrissa, crònica d’una mort qualsevol, dins del cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites! coordinat per Servei Civil Internacional (veure agenda al final).

Finalment, recordeu que els propers caps de setmana hi haurà jornades de feina i activitats culturals a Casa Àfrica, i que la data del seu pròxim intent de desallotjament és el 2 de juliol: hem de ser moltes per tornar a parar-lo. El mateix diem amb l’atac a la Nova Usurpada: el 28 de juny té data de desallotjament i totes les que puguem hem de ser-hi per aturar-lo.

Molta força i afecte, ens veiem a la propera!

AGENDA