Després del recorregut dut a terme per Pressenza en les seves reunions a la ciutat i en la reunió nacional a Sezano, els passats 6 i 7 d’abril, es va formar una xarxa d’activistes i periodistes que, després d’un debat i una votació, van prendre el nom de MediAttivisti.

Aquest és el manifest de la xarxa. Els seus integrants s’anomenen al final de l’article, en estricte ordre alfabètic i hi consten les persones que s’han unit (entre parèntesis, les associacions mitjançant les quals s’han unit).

Una xarxa de periodistes independents i activistes socials

En aquest moment de crisi, el vell món de la violència (econòmica, social, mediàtica, interpersonal) està, tant de bo, donant els seus últims cops de cua a través d’una preocupant deriva racista i feixista que afecta molts països; el nou món s’expressa i creix, però el seu espai està destrossat i encara no és molt efectiu. Els mitjans de comunicació tradicionals han traït la seva funció de control i equilibri com a quart poder, i són al servei de l’especulació financera i d’aquest model sociocultural construït per una minoria i una empresa centralitzadora que genera desinformació i distracció. Els militants, en la base social, duen a terme les seves iniciatives i tracten de compartir-les amb altres activistes i, sobretot, amb la resta de la població, a la qual sovint no arriben les iniciatives més interessants i innovadores.

La xarxa que estem posant en marxa vol interconnectar les realitats del que havíem anomenat periodisme independent amb les realitats socials, col·lectives, i amb moviments que promouen el canvi de la societat d’una manera no violenta, antidiscriminatòria, solidària i preocupada pels drets humans i el destí de la humanitat. Dos mons que necessiten col·laborar en la diversitat perquè els missatges arribin el més lluny possible.

Ja s’han unit:

Riccardo Alfonso (Fidest Press Agency), Angelo Baracca (Comitato Contro la Guerra di Firenze, Medicina Democratica), Daniele Barbieri (La Bottega del Barbieri), Ginevra Battistini, Moreno Biagioni (Rete Antirazzista Firenze), Silvio Bruschi, Gabriele Caforio (Peacelink, Ilcorsaro.info, iltaccoditalia.info), Claudia Calderaro, Cecilia Capanna (Othernews), Tiziano Cardosi (Comitato no tunnel tav Firenze), Annalaura Erroi, Roberta Ferruti (recosol), Andreas Formiconi (Laboratorio Aperto Citttadinanza Attiva), Raffaella Ganci, Alessandro Graziadei (Unimondo), Jeff Hoffman (Coord. Naz. No Guerra No Nato, Tavolo per la Pace, Azione Civile), David Lifodi, Dario Lo Scalzo, Armando Lunetta (Nuovo Mondo Solidale), Monica Mazzoleni, Claudia Melotti, Valerio Marinai, Matilde Mirabella, Cristina Mirra (metaeducazione), Giovanna Pagani (WILPF), Marco Palombo, Rosetta Penna, Marco Piccinelli, Anna Polo, Alessandra Profilio (Italia che Cambia), Leopoldo Salmaso (U&Us), Natale Salvo, Giovanni Sarubbi (Il Dialogo), Fabio Sebastiani (Controlacrisi), François Soulard, Andrea Stocchiero (focsiv), Veronica Tarozzi (Associazione Società Sostenibile, Zeitgeist Italia), Maurizio Torti (Sovranità Popolare), Simona Trapani, Olivier Turquet (Pressenza).

Més subscripcions amb un correu electrònic a redazioneitalia@pressenza.com o completar la taula al fitxer compartit.

https://docs.google.com/document/d/17Sz2nlSOU4lWB9N3vK2S2dIBDv7fPJ00QEIP0PXhDlg/edit