3es JORNADES de mitjans de comunicació independents i moviments socials.

Pressenza Catalunya.

Sota el títol comú  EUROPE.NETTING s’estan realitzant, en diferents ciutats d’Europa, diverses jornades de mitjans de comunicació independents i moviments socials, organitzades per Pressenza juntament amb altres organitzacions i col·lectius.

L’objectiu de les jornades és donar visibilitat a aquelles iniciatives i projectes que van conformant un nou model social, així com propiciar lligams entre les persones i col·lectius que les promouen.

Les jornades es desenvolupen a través de conferències i projeccions audiovisuals. Les xarxes de solidaritat son el tema dels esdeveniment i el fil conductor entre la diversitat de les organitzacions participants.

 

 

Les 3es JORNADES de mitjans de comunicació independents i moviments socials tindran lloc el mes d’abril a Barcelona, ​​enmig d’un ambient social en què tendeix a irrompre la dreta més radical, basada en la doctrina del caos, la violència, la repressió i un profund egoisme sense sentit.

A l’abril se celebraran les eleccions generals al parlament d’Espanya i posteriorment, al mes de maig, tindran lloc les eleccions autonòmiques, europees i municipals.

Afirmem que tot el que cada persona pugui sumar és vàlid per contrarestar les forces fosques -tant les instal·lades com les noves- que pretenen dominar els espais de decisió general.

En altres temps el feixisme es va imposar per molt poc, aprofitant la crisi i la debilitat social. El seu triomf va ser el fracàs dels valors humans, i va impricar sofriment i retrocés de la humanitat. El mateix estem presenciant avui en països de Llatinoamèrica com el Brasil i l’Argentina. Mentre que, a Europa, el Parlament Europeu està polaritzat a la dreta, la presència del neofeixisme és creixent en els governs de diversos països com Espanya, Suècia, Hongria, Àustria o Alemanya.

Es tracta d’un guió reiteratiu en què organitzacions il·lícites, imperialistes i violentes es confabulen per relegar les forces democràtiques. Companyies multinacionals que reclamen potestat per destruir el Medi Ambient, autoritat per extorsionar tota oposició, mentre promouen –amb l’empar dels poders fàctics– processos judicials inversemblants.

Europa és còmplice de molts desastres a tot el món i, alhora, els milions de persones que la integren són víctimes d’aquest engranatge d’involució.

Afortunadament no tot va en direcció negativa. Tenim l’extraordinari exemple de López Obrador a Mèxic, tenim l’exemple d’organitzacions com Open Arms i multitud d’exemples més que ens mostren com les coses poden anar per al costat evolutiu, com ja va succeir en molts moments de la història. Però és molt el que cal reparar.

Necessitem canviar la mirada, descontaminar la nostra observació de la realitat. Cal destacar la solidaritat. No mirar el món només a través de l’ull dels grans mitjans. No acatar com a única possibilitat el cúmul d’opinions que inunden aquests mitjans massius. Molts disfressen la seva doctrina violenta amb un registre comunicacional suposadament rigorós, però si posem atenció realment, cada enunciat està tenyit d’una determinada ideologia, la que respon a una elit que pretén la seva hegemonia cultural i que té el poder econòmic-militar.

Simultàniament a un fet violent, cruel o injust, milers de petites accions solidàries es disparen com a resposta des de la gent comuna. Molt poques són difoses i molt poques són percebudes.

Per contrarestar la contaminació mediàtica cal atendre i difondre els milers d’accions positives, així com els efectes demostració d’allò que emergeix obrint el futur. Avui és possible replicar en altres latituds i a altres escales, allò pel que els pobles promouen en la seva esperança per un futur diferent.

 

 

En aquesta època de gran canvi estan en crisi els individus, les institucions i la societat.

El canvi és cada vegada més ràpid i també les crisis individuals, institucionals i socials, la qual cosa és causa de pertorbacions que afecten amplis sectors humans.

El que veiem a Europa i a tot el planeta és que el vell món es va descomponent; mentrestant, un nou món no ha estat imaginat.

Han aparegut multitud de moviments emergents que expressen el seu anhel de constituir un altre món.

Des dels municipis, s’ha obert un camí d’acció molt diferent del que marquen les polítiques de l’antihumanisme, desconnectades de la base social.

Per crear les condicions d’una nova direcció comuna, necessitem fer-nos visibles.

La diversitat no és un inconvenient sinó la potència d’un nou món a imaginar. Amb aquesta idea de fons ens plantegem l’emergència del moment actual, quan àmplies regions del planeta pateixen un naufragi aclaparador.

 

Europe Netting

https://eixorg.wixsite.com/europenetting-cat

Goteo.org

https://www.goteo.org/project/europe-netting

Facebook:

https://www.facebook.com/events/2056243781158020/

Twitter

#europenetting