Quan encara manca que es desenvolupi bona part del projecte B-Mincome a Barcelona, Lluis Torrens -un dels seus coordinadors- considera que “ja a algunes famílies els hi ha canviat la vida”.

Ens trobem amb Lluis Torrens, coordinador del projecte B-Mincome de l’Ajuntament de Barcelona, en el Congrés Mundial de BIEN (sobre renda bàsica), que s’ha desenvolupat entre els dies 24 i 26 d’agost a Tampere (Finlàndia). Ha vingut per parlar de l’experiència del projecte B-Mincome fins a aquests moments.

Ja el vàrem entrevistar quan el projecte s’anava a posar en marxa. Recordem que com a objectiu té “millorar la situació socioeconòmica d’aquestes 1.000 llars, especialment la seva ocupabilitat i la seva capacitat de generar ingressos alternatius. Pretén avaluar l’impacte que aquest nou disseny de polítiques públiques pot generar en la capacitat d’aquestes llars per sortir-ne enfortits, individualment i col·lectivament, i abandonar la vulnerabilitat i dependència de recursos públics o privats per cobrir les seves necessitats bàsiques“.
Avui ens explica com s’està desenvolupant i com està canviant la vida de les persones afectades i de la comunitat en la qual viuen. També li hem demanat la seva opinió respecte a experiments engegats en altres països, que s’han centrat únicament en una renda bàsica.

Vídeo Álvaro Orús i Mayte Quintanilla.

Entrevista:  https://www.pressenza.com/es/2017/09/barcelona-prueba-cuatro-tipos-de-rentas-para-saber-como-eliminar-la-pobreza/