De fet, les armes nuclears són les armes pitjors mai creades. Estan dissenyades per delmar ciutats. La Creu Roja i l’ONU han dit que si s’utilitzen en una zona poblada, no hi ha cap ajuda en camí[1], no hi ha res que es pugui fer per mitigar els danys. L’única cosa que podem fer per mantenir-nos fora de perill és assegurar-nos que mai s’usin. I l’única forma d’assegurar-nos que mai s’usin és desfer-nos d’elles. De totes elles.

En aquest moment, tots els països que tenen armes nuclears estan en procés de millorar-les[2]. Per fer aquestes actualitzacions, molts països utilitzen contractistes privats. Companyies com Lockheed Martin, Northrop Grumman o BAE Systems fabriquen components clau per a les armes nuclears. És part del complex industrial militar del qual Dwight D. Eisenhower va advertir al món en la dècada de 1950.

Les empreses volen guanyar diners. També els bancs i els fons de pensions. La diferència és que els bancs utilitzen els diners dels seus clients per fer inversions, per obtenir beneficis. Però aquests diners són teus. Aquí és on  tens el teu poder.

Els bancs no volen perdre clients, així que no volen ser malvistos. Quan fem soroll per les seves inversions en l’Harmagedon, les inversions en el dia del judici final, els bancs comencen a ser molt malvistos.

En alguns països les armes nuclears són completament il·legals, però no en tots. Alguns bancs, com el BNP Paribas, faran servir això com a excusa i  diran que les seves inversions en productors d’armes nuclears estan bé. Però no està bé. Hi ha una línia moral i ètica sobre allò que és acceptable i allò que no ho és. Les armes nuclears són inacceptables, i és hora que els bancs assumeixin la seva part. Com el BNP Paribas pot dir que ja és hora de desfer-se del tabac[3] i del fracking[4], però no de les armes nuclears?

Hi ha moltes maneres de participar, per a més informació consulta www.bnp-divest.org

I el 26 de setembre, usem el nostre poder per començar a posar fi a les pitjors armes mai creades.


[1] https://www.regjeringen.no/globalassets/upload/ud/vedlegg/hum/hum_malich.pdf

[2] http://www.reachingcriticalwill.org/images/documents/Disarmament-fora/npt/prepcom17/statements/3May_WILPF.pdf

[3] http://www.investmenteurope.net/regions/france/bnp-paribas-sets-roadmap-tobacco-divestment/

[4] https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-11/bnp-paribas-to-halt-shale-oil-financing-in-climate-change-pledge