El divendres 18 de maig, l’alcaldessa de Barcelona va passar per l’Escola Casas, del barri del Clot-Camp de l’Arpa, com a part de les visites que s’organitzen cada 15 dies en algun dels 73 barris de la ciutat, on Ada Colau té l’oportunitat de trobar-se amb els veïns i veïnes, que li podem fer les preguntes i comentaris que vulguin sense cap tipus de restricció.

En aquest cas, l’alcaldessa va fer una introducció on va explicar aquesta ‘campanya’, dient a més a més que es fa sense convocar als mitjans de comunicació perquè això no es transformi en un acte institucional ni electoral. Va comentar que quan van arribar a l’alcaldia, ràpidament es van adonar compte que l’agenda s’omplia fàcilment amb actes institucionals i altres activitats obligatòries, pel qual no quedava temps per trobar-se amb els ciutadans. És per aquest motiu que es va llançar aquesta iniciativa de les trobades per tots els barris cada 15 dies.

Entre els temes que van plantejar els assistents, el principal amb diferència va ser la problemàtica amb l’habitatge que hi ha a la ciutat, on se’n van descriu-re algunes situacions dramàtiques. Ada Colau va respondre que des de l’Ajuntament tenen moltes iniciatives en marxa, però que malauradament en molts casos les competències són de la Generalitat o de l’Estat, que a més a més imposa restriccions pressupostàries a la ciutat. Malgrat això, està en marxa la construcció de 4000 nous habitatges destinats al lloguer social, que se sumaran a les 7000 que hi ha a la ciutat, que són les construïdes en els darrers 40 anys.

Entre les gairebé 50 intervencions que hi va haver, van sorgir altres temes com la convivència entre bicicletes i altres mitjans de transport personals rodats i els vianants, els excrements dels gossos, la manca de presència dels guàrdies urbans, el consum d’alcohol i drogues per part del jovent, el cas del tramvia per la Diagonal i, en un cas que afecta especialment a l’escola on s’estava desenvolupant la xerrada, l’afectació per l’obra del túnel de les Glòries, i la posterior sortida dels fums dels cotxes que el travessaran. També hi va haver la participació d’una persona de Marea Pensionista, i la d’alguns nens del barri.

L’alcaldessa es va mostrar molt comprensiva amb les peticions de les veïnes i veïns, i va donar resposta a tots els temes esmentats, recalcant que per una ciutat com Barcelona caldria un sou mínim de 1000€ mensuals. En general, va ser una trobada molt amable i propera; de fet més d’un participant va agrair molt la seva presència, dient que era la primera vegada que tenien l’ocasió de parlar tan a prop d’un polític amb un càrrec com aquest.