Tomas Hirsch, en el seu pas per Barcelona, es va reunir amb amics i simpatitzants humanistes, del “Frente Amplio”, del col·lectiu “Coordinación de Apoyo Mapuche Trawun” i de “Barcelona en Comú”. La trobada va tenir lloc al local social “Àgora Humanista” en “Nou Barris”.

Els assistents van aprofitar per a preguntar-li sobre la gestació de la coalició del “Frente Amplio”, les característiques d’aquesta coalició i el paper que havien tingut els mitjans de comunicació en la campanya, també sobre les prioritats d’aquest bloc i sobre el posicionament en temes tan diversos com la comunitat mapuche, els simpatitzants de el “Frente Amplio” residents fora de Xile o la postura enfront de Veneçuela.

Tomas va destacar, que una de les qualitats de el “Front Ampli” és la convergència en la diversitat, ja que les diferents formacions que ho componen tenen diverses característiques. Va explicar que aprofitaren els seus escons per a donar visibilitat al fet que hi ha una altra manera de fer política, enfront de cada llei injusta o abusiva de la dreta, presentaren altres propostes a manera d’efecte demostració. Una de les seues prioritats és incorporar les reivindicacions de plataformes, moviments socials i ciutadania.

Imatges: René Gómez