Ahir, 16 de gener de 2018, dos anys després de l’empresonament arbitrari de Milagro Sala, representants de l’organització social argentina Tupac Amaru, que han realitzat diverses iniciatives a favor del seu alliberament.

Mentre que, d’una banda, a Buenos Aires la participació en la marxa va ser particularment alta, a la capital de Jujuy el clima de repressió i terror creat pel govern provincial empobreix les files dels tupaqueros, reunits per a l’ocasió enfront de la casa del Carmen, on des de mitjans de desembre la seva líder esta en arrest domiciliari.

No obstant això, diferents personalitats es van apropar durant el dia per mostrar la seva solidaritat. Entre altres Víctor Hugo Morales, periodista uruguaià recentment acomiadat per haver parlat en contra del govern de Macri i Horaci Pietragalla Corti, diputat nacional i fill de desapareguts, tots plegats van mantenir una reunió a la seu de la Tupac en Jujuy, manifestant el seu suport a la causa juntament amb representants sindicals i polítics de diverses parts del país.

Texto de Erica Cianchi, Silvia Pacella i Giorgia Cesarini

Fotos d’Emiliano Vincenti