L’International Peace Bureau (IPB) va guardonar amb el premi Séan MacBride a persones i organitzacions destacades en el camp de la Pau, que enguany s’entregà per primera vegada a Barcelona en una cerimònia que va tenir lloc el divendres 24 de novembre a l’Ajuntament de la ciutat.

El Consell d’Okinawa (Japó) contra la nova base nord-americana de Henoko, el lingüista i activista Noam Chomsky i el polític laborista britànic (i veterà del moviment per la pau i contra les nuclears) Jeremy Corbyn van ser els tres premiats de la present edició.

Fotos de René Gómez

En un comunicat públic, l’IPB ha anunciat que la iniciativa japonesa contra les bases militars estatunidenques serà premiada per la seva lluita constant pel tancament de la base aèria i marítima de Futemna, considerada una de les més perilloses del món, i per la seva oposició no violenta a la construcció d’una nova base militar a Henoko.

Noam Chomsky, al seu torn, va ser guardonat amb el MacBride pel seu compromís incansable amb la pau i per la seva tasca antiimperialista i crítica amb la política exterior nord-americana. Per últim, Jeremy Corbyn, un dels líders polítics que gaudeix de més popularitat al Regne Unit, va ser premiat per la seva llarga trajectòria com a activista per la pau i el desarmament i per la seva tasca com a vice-president de la Campanya pel Desarmament Nuclear al Regne Unit.