#RetiradaDeLavantprojecteJA: vam tenir una trobada amb Comin al Parlament

El Conseller de Salut , Toni Comin, va citar al Parlament de Catalunya a la Marea Blanca de Catalunya. Això va ser després de l’acció en contra de l’avantprojecte de noves fórmules de gestió de l’assistència sanitària a càrrec de fons públics #CrememLleiComin.

La Marea Blanca prèviament va presentar al registre del Parlament de Catalunya un escrit on manifestava la seva oposició frontal a l’esmentat avantprojecte, reclamant al Conseller la seva retirada immediata. No hi ha negociació sense retirada prèvia.

(Foto de Cris de Santakodiuprou)

A la foto poeu veure la companya Maite de la marea pensionista, Manuel de la Marea Blanca de la Selva i Alt Maresme.

La presentació de l’acte va estar a càrrec del company Toni de Dempeus per la Salut i la lectura del text entregat al Parlament i al Conseller; després del company Carles de la Plataforma en defensa Sanitat de Terrassa.

Aquest ha estat el posicionament que els dos representants de la Marea Blanca de Catalunya –Carlos Blanch, de CE SAP Muntanya i Esperanza Fernandez, de Resistència Clínic- han traslladat al Conseller. En una trobada breu però intensa, el Conseller davant del posicionament de la Marea Blanca de Catalunya ha advertit als representants de la Marea que no aturarà l’avantprojecte i que estàvem equivocats en la nostra posició. Va suggerir que no fer-li cas, faria perdre credibilitat al moviment, i que rebatria els nostres arguments en un document que faria arribar a tots els grups parlamentaris.

Al sortir, davant d’un centenar de persones i les pancartes de Rebelión Primària i la mateixa Marea Blanca de Catalunya, s’ha llegit la carta entregada al Conseller i s’ha anunciat la continuació de les accions i les mobilitzacions en contra de l’avantprojecte de Comin. El punt de sortida serà una assemblea oberta al Casal Angel Pestaña, del barri de Prosperitat a Barcelona el proper dia 6 de juliol a les 18.30 de la tarda “No a l’avantprojecte Retirada immediata ja”.

Han acompanyat als concentrats diputades i diputats del Parlament, Eulàlia Reguant de la CUP i Angels Castells, Albano Dante i Joan Giner de Catalunya Sí que es pot.

Només resta agrair als companys i companyes de Rebelion Primria, Marea Pensionista, Iaioflautas, Marea Turquesa la seva participació així com la de tots els activistes en defensa de la sanitat pública que van venir a reforçar la posició de la Marea Blanca de Catalunya davant del Conseller Toni Comin en el tema de l’avantprojecte.

L’article original es pot trobat aquí