La trobada municipalista internacional “Ciutats sense por” ha reunit més de 700 persones de més de 180 ciutats del món per cercar aliances i estratègies per defensar la democràcia des de baix.

Barcelona, 11 de juny 2017. Aquest cap de setmana, Barcelona ha estat punta de llança d’un nou moviment municipalista internacional contra el neoliberalisme, el feixisme i l’extrema dreta. La trobada “Ciutats sense por”, organitzada per Barcelona En Comú, ha finalitzat aquest diumenge amb un plenari de cloenda i una taula pública amb la participació de Vandana Shiva.

Ada Colau, que ha estat l’encarregada de tancar el plenari de cloenda, ha agraït l’assistència de les més de 700 persones de 180 ciutats dels cinc continents que s’han reunit, enfront del fracàs dels estats, per compartir problemàtiques i realitats que tenen els seus governs locals i apostar per l’aliança i la cooperació per lluitar plegats contra els desafiaments globals. “La xarxa global de ciutats sense por ha de ser valenta, generosa i ambiciosa per arribar a moltíssima més gent d’altres ciutats i aconseguir així el canvi des de lo local, sumant amb altres experiències per transformar la realitat”, ha manifestat.

Vandana Shiva, filòsofa i activista ecofeminista, ha estat l’última ponent de la trobada i ha llançat un missatge clar: “Sense la por, els de l’1% no poden guanyar. L’amor és més fort que l’odi. La valentia és més forta que la por”.

Altres líders locals i personalitats del món de l’activisme que han passat per la trobada han estat Hazna Youssef, copresidenta del Comitè de Municipis de Cizére, Rojava; Ritchie Torres, vicesecretari del Consell Municipal de la Ciutat de Nova York; Debbie Bookchin, periodista i escriptora; Iago Martínez, cap de gabinet d’Alcaldia de A Coruña; Rachel Roknik, arquitecte i urbanista; Chloe Eudaly, regidora de l’Ajuntament de Portland; Valery Alzaga, activista pels drets dels migrants; Rachel Heaton, cofundadora de la Coalició Seattle NoDAPL; Fatima Taleb, regidora de Participació de Badalona; Ivan Lam Long-yin, Coordinador Fundador de Scholarism, Hong Kong, i Yayo Herrero, antropòloga i activista ecofeminista.

Durant dos dies, a la facultat de lletres de la Universitat de Barcelona s’han desenvolupat 21 tallers i taules temàtiques que han abordat problemes comuns de les ciutats com ara la contaminació, l’habitatge, la mobilitat, la municipalització dels béns comuns o la lluita contra la corrupció. Però també s’han dut a terme tallers més pràctics centrats en la creació o l’organització de plataformes municipalistes. Per altra banda, les jornades han acollit actes paral·lels i reunions que han estat organitzats per diferents plataformes ciutadanes i entitats de manera informal i fora del programa oficial.

Premsa Barcelona En Comú