Finalitza la tercera edició del taller de Desenvolupament Humà a les presons de Buenos Aires

Tots els dijous, des del mes de març, s’han realitzat tallers virtuals de Desenvolupament Humà en els quals han participat més de 300 persones privades de llibertat i ubicades a les presons de Buenos Aires. Els tallers han estat guiats per voluntaris del “Missatge de Silo” i en ells s’han treballat temes diversos com experiències de contacte amb un, els principis d’acció vàlida, el desenvolupament de les virtuts de cadascun, el reconeixement de situacions d’injustícia, temor, error, repeticions, fracassos …

S’han llegit mites de diverses cultures, recitat poemes, analitzat textos sobre la meditació, el sentit, l’energia interna, els models, els estats interns, i s’han realitzat cerimònies i peticions pel benestar dels participants i els seus éssers estimats. Tots aquests treballs han permès un intercanvi sincer i profund sobre temes fonamentals com són la superació del sofriment i trobar un propòsit que li doni sentit a les nostres vides.

Per als participants ha estat una experiència molt enriquidora. Julio, un dels assistents resumeix la seva experiència amb el següent testimoni: “Durant aquest any hem après moltes coses, valors importants que potser no havíem tingut en compte en altres moments de la nostra vida, hem pogut aprofundir en les diferents experiències que hem viscut, en les relacions amb familiars, amics i amb nosaltres mateixos, hem après a reconciliar-nos amb els altres i amb nosaltres. Tot aquest treball ens ha permès avançar enormement”.

L’amic Franco ens comenta: “vaig començar el taller de Desenvolupament Humà l’any 2022, al principi vaig anar per curiositat, però després em va atrapar, perquè em va ajudar a conèixer-me a mi mateix, a aprendre a escoltar, a tenir empatia pels meus companys, em va donar un munt d’eines per a poder comunicar-me amb els altres. També em va ajudar en el context familiar per a poder iniciar una conversa i aprendre a escoltar, a reflexionar, a buscar en el meu interior les coses bones, i a corregir les coses en les quals estava equivocat. Gràcies a aquest taller se’m va prendre una espurna i vaig voler contagiar als meus companys. Els nois que estan en context de tancament no sempre han tingut l’oportunitat d’estudiar la primària i arran del que vaig descobrir el primer any que vaig fer el taller, em vaig posar a capacitar als companys, a contagiar-los amb els coneixements que jo venia adquirint. Enguany he quedat molt satisfet, ja que he pogut veure la responsabilitat dels meus companys i l’esforç que realitzaven”.
Tots ells agraeixen enormement a tot l’equip que ha coordinat els tallers.