És urgent aturar la guerra i posar fi al dolor del poble ucraïnès. Rússia ha de retirar immediatament les seves tropes i aturar l’agressió contra Ucraïna.

Però quantes vides més està disposada a sacrificar Europa per ampliar les fronteres de l’OTAN? El conflicte armat podria aturar-se immediatament i posar fi a un enorme patiment si es consideressin seriosament les demandes de Rússia: una Ucraïna militarment neutral, com Àustria i Finlàndia.

Una proposta raonable, una política d’amortiment estatal que ja s’ha adoptat en el passat. En canvi, Europa està escollint el camí de les armes i la violència. Enviar armes a Ucraïna significa perseguir un objectiu contrari a la pau. És posar els objectius geopolítics per sobre de la vida humana i arriscar-nos a arrossegar-nos a tots a un malson sense sortida.

L’enviament d’armes no és la manera d’aturar la guerra. Al contrari, tots els esforços han d’anar encaminats al diàleg.

Europa per la Pau

Llegeix la declaració