La situació del conflicte a Ucraïna, que afecta una població ja marcada per anys de patiment, ha arribat a un punt de ruptura i el risc d’una guerra, que no pot tenir ni vencedors ni vençuts és cada cop més tangible i real.

A cada hora que passa l’esperança d’evitar un conflicte a gran escala disminueix i hi ha la sensació que la implicació de tota Europa en aquesta guerra és només qüestió de temps.

La urgència és aturar la guerra, però els governs europeus estan ocupats seguint la veta a la posició atlàntica de l’OTAN, preocupant-se només de les sancions. L’entrada de les forces armades russes a Ucraïna es condemna, i amb raó, però s’obliden intencionadament de denunciar la demencial política expansionista de l’OTAN que és en l’arrel d’aquest conflicte, que té com a camp de batalla Europa, però que en realitat es troba entre els Estats Units i Rússia.

Ha arribat el moment en què la gent comuna, les associacions, els moviments progressistes, tota la societat civil europea faci la seva pròpia contribució fonamental per donar un senyal molt clar i inequívoc als seus governs. Perquè la gent comuna és la que realment pagarà el preu d’aquesta absurditat.

Ha arribat el moment de deixar de banda les nostres diferències, agafar-nos de la mà i fer entendre als nostres governants, amb una sola veu, que si ens volen enviar a la guerra, es trobaran sols.

No permetrem que ningú jugui al Risk amb les nostres vides i les dels nostres fills.

L’única sortida a aquest malson és que Europa no posi ni un euro, ni un sol home, ni una sola base a disposició de la guerra. Ben al contrari, cal iniciar urgentment un diàleg amb tots els actors implicats per aconseguir una solució pacífica i acceptable per a tots.

Ha arribat el moment de tornar a posar la guerra al seu únic lloc possible: la prehistòria.

Europa per la pau.
www.europeforpeace.eu