Sota el títol “(Re)imagina el món. Acció per la pau i la justícia”, participants de 40 països assistiran a la trobada del moviment internacional per la pau i d’altres moviments socials, amb reconegudes activistes i expertes de tot el món.
El congrés tindrà un format híbrid, amb activitats presencials, conferències, tallers i esdeveniments culturals, però amb la possibilitat de seguir moltes d’elles i interactuar amb altres participants a través d’internet.

Barcelona, 7 de juliol, 2021- L’International Peace Bureau (IPB) i l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) són els principals organitzadors del II Congrés Internacional de Pau que tindrà lloc a Barcelona del 15 al 17 d’octubre.
Sota el títol “(Re)imagina el món. Acció per la pau i la justícia”, participants d’uns 70 països assistiran a aquest esdeveniment amb activitats presencials, conferències i tallers, la majoria dels quals tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El principal objectiu del congrés és dinamitzar el pacifisme internacional, ser un punt de trobada de diferents actors, redefinir l’acció per la pau i, com diu el lema del congrés, “reimaginar el món sota el prisma de la cultura de pau”.

Segons Jordi Calvo, coordinador de l’oficina de l’IPB a Barcelona, “el congrés vol posar el pacifisme al centre, en un món on la guerra, la militarització i la violència són la norma”.

Al mateix temps es busca afavorir sinergies entre organitzacions i individus, i entre moviments socials interconnectats que lluiten per la justícia global: defensores de la pau i el desarmament, activistes feministes i LGBTQIA+, ecologistes i activistes del clima, antiracistes i indígenes, defensors dels drets humans i sindicalistes.

Tal i com comenta la copresidenta de l’IPB, Lisa Clark, “el Congrés Internacional de Pau a Barcelona ens donarà a moltes de nosaltres l’oportunitat de trobar-nos personalment per primera vegada en gairebé dos anys. L’establiment de xarxes entre les activitats de pau i desarmament en diferents països i regions és el nostre recurs més essencial”, assegura.

Durant els tres dies de congrés hi haurà xerrades i conferències a càrrec de més d’una trentena de ponents. Entre els participants hi ha noms destacats com Noam Chomsky, Martin Chungong, Jeremy Corbyn, Beatrice Fihn, Wada Masako, Vandana Shiva i Jody Williams. També s’organitzaran diversos tallers i activitats culturals.