La Julia és una jove metgessa brasilera que demana l’ajuda solidària de qualsevol persona, dins o fora del Brasil, per trobar un/a donant de medul·la.

La CAMPANYA #TodosPorJulia va començar el dilluns 21 de setembre de 2020 i continuarà amb confiança col·lectiva i amb tot l’optimisme d’aconseguir, el més ràpid possible, aquesta gran ajuda vital.

Des de fa 4 mesos, Julia Soares Alexandre, de trenta-sis anys, és a l’Hospital Clínic de Barcelona, Espanya, a  l’espera d’un trasplantament de medul·la òssia. La Julia és casada i mare d’una nena de cinc anys. Li han diagnosticat Aplàsia Medul·lar Severa, que implica la no producció de plaquetes, essencials per a la immunitat, la qual cosa la deixa extremadament vulnerable a tota mena de bacteris. Des que la seva condició va empitjorar, familiars i amics de Recife estan lluitant per aconseguir un/a donant, l’única oportunitat de la Julia per  sobreviure i tornar a la vida normal.

«La Julia és una persona que mai va mesurar els seus esforços per ajudar als necessitats, és molt alegre i divertida, una germana meravellosa, té set de vida i és plena de plans. La família i els amics són per a ella el seu tresor més preuat. És una marassa, una dona decidida, que destaca per la seva saviesa. Esperem trobar aviat un donant per poder reduir aquest sofriment». Aquestes són les paraules de Jarbas Júnior, el germà de la Julia.

La Julia ja ha passat per moltes situacions difícils, és una veritable lluitadora. Fa uns quatre anys, va haver de sotmetre’s a una cirurgia cerebral per extirpar un tumor benigne. La cirurgia va ser reeixida, no obstant això el tumor va tornar i va haver de fer una altra cirurgia cerebral per extirpar el tumor. Aquesta vegada, va aconseguir una cura definitiva.

La campanya convoca a tothom a fer-se l’examen necessari i confirmar la compatibilitat. Es tracta d’un examen de sang normal anomenat HLA A, B, C i DR, i és totalment gratuït.

A Recife, es fa en l’Hemope (enfront de l’Hospital Santa Joana) i en totes les ciutats del Brasil que tenen Hemocentres, centres de recol·lecció del Registre Nacional de Donants de Medul·la Òssia.

Després de l’examen, la persona pot enviar el seu nom complet al correu electrònic: jarbasalexandrejr@hotmail.com, a través de la pàgina de la campanya a INSTAGRAM @tots.porjulia o per telèfon, (81) 98629.7777.

El resultat serà enviat a l’equip d’Hematologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. En cas de ser compatible, el trasplantament és un procediment senzill, amb una simple agulla, no deixa cicatriu, ni requereix internació hospitalària.

Aquest simple gest pot salvar la vida de la Julia. Els demanem que s’acostin a fer el seu examen, per ajudar solidàriament la vida de la Julia i ampliar així les nostres.

Contactes

  • Manú Castro: +55 (81) 981860484
  • Rafael Negrão: +55 (81) 9995111987
  • Jarbas Junior: +55 (81) 986297777

La Julia amb la seva filla i a l’espera de la nostra solidaritat. Foto d’arxiu personal.