Alex Ross es dedica a l’escriptura i a la pintura creativa. Escriu sobre les petites belleses i la gran maldat de la vida quotidiana. Col·labora amb la revista electrònica Neue Debatte. Ha participat en el Fòrum Humanista Europeu, celebrat recentment a Madrid, com a ponent en la taula de “Periodisme independent i activisme social”

Quin és el rol dels mitjans de comunicació independents?
Una de les funcions dels mitjans alternatius és donar l’oportunitat als joves de publicar els seus treballs, de permetre’ls explicar la seva pròpia versió, el seu relat. En el meu cas personal, jo no tenia l’oportunitat de publicar el meu propi treball, així que vaig decidir al 2016, fer-ho pel meu compte. En el moment en què vaig connectar amb un mitjà digital alternatiu es van obrir oportunitats perquè la meva jove veu fos escoltada. Per als joves és molt difícil publicar, exposar, visibilitzar les seves produccions, obrir-se camí. Un es redueix constantment a la seva edat, la qual cosa significa per als joves: no tens res a dir, perquè encara no has experimentat gens i per tant no tens res. Amb els mitjans alternatius es fa més fàcil i he notat que els punts de contacte son possibles.

Pot la ciutadania generar informació i marcar l’agenda mediàtica?
Necessitem mitjans en els quals el poder estigui repartit entre la gent i no mitjans en els quals el poder ho tinguin poques famílies. Hem de permetre als lectors que puguin opinar sobre els temes que hem de publicar, així el poder està repartit entre moltes persones i no concentrat en uns pocs.

En relació al lema d’aquest fòrum: “el que ens uneix” Com podríem millorar el nostre treball conjunt els mitjans i els moviments socials?
Necessitem oportunitats, com aquest cap de setmana per exemple, per trobar-nos, connectar-nos, continuar aquest treball conjunt. No hem d’escoltar a aquells que ens diuen no et fiquis en això! Tot això no serveix per res! Al contrari, hem d’escoltar la nostra pròpia veu interior. Aquesta veu que et diu: “Aprofita l’oportunitat! Encara que sigui un risc, vull intentar-ho.” Aquesta veu que et diu: “No tinguis temor, creu en tu mateix, en la teva veu interior i intenta-ho!”