Vandana Shiva: “la no-violència construeix la resilencia de l’esperit”

20.07.2017 - Dario Lo Scalzo

Aquest article també està disponible a English, French, Italian, German, Greek

Vandana Shiva: “la no-violència construeix la resilencia de l’esperit”

L’activista Vandana Shiva va llançar un missatge fort i esperançador durant la conferència “Veri a les portes” a Roma el 10 de juliol. Segons els científics, el 70% del menjar que es consumeix a tot el món segueix sent cultivat per petits i mitjans agricultors. Però, les multinacionals de la indústria que venen productes de baixa qualitat, que sovint estan contaminats amb pesticides, estan tractant de posar-los fora del negoci, diu Vandana.

Les companyies multinacionals i els seus cartells venenosos manipulen el sistema com les títeres, mentre empenyen per als acords comercials com el CETA. Gràcies al suport dels politics a les classes poderoses ens arrisquem a exhaurir els limitats recursos del planeta, creant impactes sobre la biodiversitat i el medi ambient, reduint dràsticament l’ocupació i causant greus problemes de salut.

Des de fa anys, la mateixa Vandana Shiva ha estat denunciant activament el model neoliberal que ha creat la bretxa actual entre l’1% que posseeix i controla la meitat de la riquesa i del 99% restant de la població mundial.

L’activista hindú apunta a una “revolució verda” com a solució. Això conduiria a un augment de l’agricultura sana i sostenible. Aquest és l’únic tipus d’agricultura que pot salvaguardar i respectar els recursos del planeta, al mateix temps que garanteix la supervivència dels agricultors.

No obstant això, el 99% ha de despertar i crear consciència perquè passi això.

Com ella ens va dir fa uns dies en aquesta entrevista en vídeo: “Només hi ha una humanitat i un planeta”

Et convidem a prendre visió de la interessant entrevista a l’activista Vandana Shiva:

*Traduït per Javier Belda
Categories: Ecologia i Medi ambient, Entrevistes, Europa, No-violència, Video
Tags: , , , , , , ,

Butlletí

Anota la teva adreça de correu electrònic per subscriure't al nostre servei de notícies diari.


Presentació de vídeo: Què és Pressenza...

Milagro Sala

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

Arxius

Except where otherwise note, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.