Vandana Shiva: “la no-violència construeix la resilencia de l’esperit”

20.07.2017 - Dario Lo Scalzo

Aquest article també està disponible a Anglès, Francès, Italià, Alemany, Grec

Vandana Shiva: “la no-violència construeix la resilencia de l’esperit”

L’activista Vandana Shiva va llançar un missatge fort i esperançador durant la conferència “Veri a les portes” a Roma el 10 de juliol. Segons els científics, el 70% del menjar que es consumeix a tot el món segueix sent cultivat per petits i mitjans agricultors. Però, les multinacionals de la indústria que venen productes de baixa qualitat, que sovint estan contaminats amb pesticides, estan tractant de posar-los fora del negoci, diu Vandana.

Les companyies multinacionals i els seus cartells venenosos manipulen el sistema com les títeres, mentre empenyen per als acords comercials com el CETA. Gràcies al suport dels politics a les classes poderoses ens arrisquem a exhaurir els limitats recursos del planeta, creant impactes sobre la biodiversitat i el medi ambient, reduint dràsticament l’ocupació i causant greus problemes de salut.

Des de fa anys, la mateixa Vandana Shiva ha estat denunciant activament el model neoliberal que ha creat la bretxa actual entre l’1% que posseeix i controla la meitat de la riquesa i del 99% restant de la població mundial.

L’activista hindú apunta a una “revolució verda” com a solució. Això conduiria a un augment de l’agricultura sana i sostenible. Aquest és l’únic tipus d’agricultura que pot salvaguardar i respectar els recursos del planeta, al mateix temps que garanteix la supervivència dels agricultors.

No obstant això, el 99% ha de despertar i crear consciència perquè passi això.

Com ella ens va dir fa uns dies en aquesta entrevista en vídeo: “Només hi ha una humanitat i un planeta”

Et convidem a prendre visió de la interessant entrevista a l’activista Vandana Shiva:

*Traduït per Javier Belda
Categories: Ecologia i Medi ambient, Entrevistes, Europa, No-violència, Video
Tags: , , , , , , ,

Butlletí

Anota la teva adreça de correu electrònic per subscriure't al nostre servei de notícies diari.


Documental: RBUI, nuestro derecho a vivir

video 10 anys Pressenza

Marxa mundial per la pau i la noviolència

App Pressenza

App Pressenza

Llibertat presos polítics!

Milagro Sala

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

Arxius

Except where otherwise note, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.