Barcelona acoge la tercera edición del Encuentro de agricultura urbana

14.10.2016 - Redacción Barcelona

Barcelona acoge la tercera edición del Encuentro de agricultura urbana
(Imagen de agriculturaurbana.cat)

ESPAÑOL:

La ‘Bicipolinitzación’ o Bicicletada popular por varios huertos urbanos de la ciudad será la actividad central del Aplec 2016.

Se trata de una iniciativa única en Cataluña que pretende divulgar la importancia de las actividades agrícolas urbanas para mejorar las ciudades y su calidad de vida.

El próximo sábado 15 de octubre la ciudad de Barcelona será la sede de la tercera edición del Encuentro de agricultura urbana, un encuentro anual para la divulgación del conocimiento y los beneficios de la agricultura urbana entre los habitantes y organizaciones de las ciudades. El Aplec es una iniciativa única en Cataluña, impulsada por la cooperativa Tarpuna, que pretende conectar a las personas y colectivos interesados por el cultivo urbano y al mismo tiempo generar una red de trabajo efectiva entre todos los que practican y defienden los proyectos de huertos en entornos urbanos o periurbanos.

Con este objetivo, la jornada del Encuentro celebrará una serie de actividades: a las 10h se iniciará la ‘Bicipolinitzación’ o Bicicletada popular, que realizará una ruta por los huertos urbanos de Barcelona, y que será la actividad central de la jornada; a las 14h.

aplec_logo_h_600

————-

CATALÁN:

Barcelona acull la tercera edició de l’Aplec d’agricultura urbana

La ‘Bicipol·linització’ o Bicicletada popular per diversos horts urbans de la ciutat serà l’activitat central de l’Aplec 2016.

Es tracta d’una iniciativa única a Catalunya que pretén divulgar la importància de les activitats agrícoles urbanes per a millorar les ciutats i llur qualitat de vida

El proper dissabte 15 d’octubre la ciutat de Barcelona serà la seu de la tercera edició de l’Aplec d’agricultura urbana, una trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura urbana entre els habitants i organitzacions de les ciutats. L’Aplec és una iniciativa única a Catalunya, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que pretén connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i a l’hora generar una xarxa de treball efectiva entre tots els que practiquen i defensen els projectes d’horts en entorns urbans o periurbans.

Amb aquest objectiu, la jornada de l’Aplec celebrarà un seguit d’activitats: a les 10h s’iniciarà la Bicipol·linització o Bicicletada popular, que realitzarà una ruta pels horts urbans de Barcelona, i que serà l’activitat central de la jornada; a les 14h se celebrarà el ja tradicional dinar popular de l’Aplec; i a les 16h es duran a terme diversos tallers adreçats al públic en general sobre els horts urbans i les noves tendències de l’agricultura urbana.

Activitats de l’Aplec per a dissabte 15 d’octubre:
La Bicipol·linització, activitat gratuïta que requereix inscripció, s’iniciarà a les 10h a l’hort del Forat de la Vergonya, (c. del Pou de la Figuera) i realitzarà un recorregut per un total de 7 horts urbans de la ciutat. La ruta, que acabarà a les 12.30h a l’hort de Can Cadena (c. Menorca, 27, cantonada amb c/de l’agricultura), comptarà amb les següents activitats:
– Tuneja la teva bici: preparació de disfresses “horteres” per a les bicicletes al Forat de la Vergonya mentre els participants arriben. La idea és fer servir verdures, hortalisses, plantes, regadores i globus per a decorar les bicicletes a fi d’augmentar la visibilitat de la bicicletada.
– Pol·linitza la ciutat: es duran llavors i planters d’un hort a l’altre per a seguir consolidant la xarxa entre els projectes que es realitzen a cada hort, així com per intercanviar experiències.
– Esmorzar ‘som el que portem’: cada participant durà alguna cosa per a esmorzar i compartir.
– Bicicletada crítica: cada hort esdevindrà un espai de diàleg i reflexió sobre la transformació social i els horts urbans.
– Exposició col·laborativa sobre les motivacions i beneficis dels horts urbans a l’hort de Can Cadena.
Programa complet i inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/bici/

El dinar popular de l’Aplec 2016 se celebrarà a les 14h a l’hort de Can Cadena, al mateix hort on acaba la Bicipol·linització. L’àpat consistirà en una paella vegetariana i tindrà un cost de 6€. Inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/bici/

Els tallers, d’entrada oberta i gratuïta, també es duran a terme a l’hort de Can Cadena i se celebraran de 16h a 18h. Adreçats al públic en general, comptaran amb les següents sessions: Els horts verticals, L’hort a la biblioteca, Vermicompostatge domèstic, i Demostració de construcció d’un hivernacle.

Informació completa: http://www.agriculturaurbana.cat/tallers-laplec-2016/

A més de la jornada del 15 d’octubre, l’Aplec té previstes un conjunt d’activats entre el 7 i el 15 d’octubre a Barcelona i Lleida, ciutat que se suma enguany a l’Aplec, tant per a promoure l’agricultura a les ciutats, com per compartir aprenentatges i experiències.

Es tracta d’un projecte que treballa l’agricultura urbana considerant tots els aspectes socials, ambientals i agrícoles que aquesta activitat comporta. Té com objectiu divulgar la importància de les activitats agrícoles a les ciutats, tant per millorar les ciutats com la qualitat de vida dels que les habiten, i desenvolupa projectes diversos: educatius, terapèutics, d’inserció, ocupacionals, productius, lleure, etc.

L’Aplec d’agricultura urbana compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.

Activitats de la setmana de l’Aplec 2016:
– Jornada agricultura urbana, agricultura social Divendres 7 d’octubre – Lleida Activitat gratuïta Cal inscripció prèvia Programa complet i inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/jornada-lleida/
– Trobada d’horts comunitaris Dissabte 8 d’octubre – Barcelona Activitat gratuïta Programa complet: http://www.agriculturaurbana.cat/trobada-dhorts-urbans-comunitaris/
Acollida d’immigrants i agricultura urbana Dijous 13 d’octubre – Badalona Activitat gratuïta Cal inscripció prèvia Programa complet i inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/acollida-immigrants/
Bici-pol·linització i tallers Dissabte 15 d’octubre – Barcelona Activitat gratuïta Cal inscripció prèvia Programa complet i inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/bici/
Dinar popular – paella vegetariana Dissabte 15 d’octubre – Barcelona Preu: 5€ Cal inscripció prèvia Inscripcions: http://www.agriculturaurbana.cat/bici/

Web: http://www.agriculturaurbana.cat/aplec/

Categorías: Comunicados de Prensa, Ecología y Medio Ambiente, Europa
Tags: , , ,

Noticias diarias

Suscríbete ingresando tu correo electrónico para recibir un resumen diario de noticias.


Documental: RBUI, nuestro derecho a vivir

Documental: el principio del fin de las armas nucleares

2a Marcha Mundial por la Paz y la Noviolencia

Renta Básica

Alerta Paz Colombia

Comunidad internacional en alerta por una Colombia en paz

App Pressenza

App Pressenza

Despenalizar la eutanasia

Milagro Sala

Programa de Radio

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons

Foro para la integración de NuestrAmerica

Foro para la integración de NuestrAmerica

Telegram Pressenza

Conéctate con nuestro canal Telegram

Archivos

Except where otherwise note, content on this site is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International license.