Lleida (Espanya)

El passat 28 d’octubre es van donar cita unes vint-i-cinc persones a Les Borges Blanques amb un objectiu en comú, fer realitat la construcció d’un Parc d’Estudis i Reflexió als afores d’aquest bonic poble de la província de Lleida.

Aquest no és el primer Parc que es projecta, existeixen més de 50 a tot el món, espais naturals oberts on poder descansar, meditar, carregar-se d’energia, compartir, agrair i imaginar les millors accions evolutives i coherents i tractar de connectar així amb allò profund i meravellós que existeix ja en cadascun de nosaltres. Llocs de trobada i irradiació d’una nova espiritualitat que rebutja tot tipus de violència, espais oberts a la reflexió per aprofundir en un mateix i afavorir la no discriminació, l’afecte, la reciprocitat i el bon tracte cap als altres.

 

El lloc escollit està a 3 km del poble de Les Borges Blanques, un terreny de secà amb oliveres, ametllers i bells arbres fruiters que un grup d’amics van trobar fa 6 anys i van decidir llogar-ho, signant així un contracte de lloguer amb opció a compra. Durant tot aquest temps s’ha reconstruït la casa en ruïnes i ara ja està habilitada. Té dues plantes, la d’a dalt ocupada pels dormitoris, la cuina i el bany i la d’a baix amb una gran sala per a reunions i centre d’estudis, on la xemeneia feta amb un sistema ecològic i sostenible, escalfa tota la casa, recordant-los que els primers freds ja estan aquí.

En la reunió van estar presents Marcelo Chávez qui va aportar informació detallada de la situació actual en la qual es troba el projecte, Pau Serra qui va presentar el pla d’actuació per dur a terme la compra del terreny i obtenir la totalitat de la propietat en un termini de sis mesos, així com la constitució de “Amics de les Terres de Ponent” com a entitat jurídica i Montse Samper qui va destacar un dels temes més presents en la reunió, la importància que para tots té, que “tot treball ha de realitzar-se apuntant a la convergència de la diversitat”, una màxima que han fet seva, com a condició d’origen d’aquesta nova etapa, com a molts d’ells van esmentar.

Quant a la construcció de la Sala i la resta d’elements i símbols representatius d’aquests Parcs d’Estudis i Reflexió com són la font, el monòlit i el portal, està previst que es comenci a treballar en això a principis de l’any proper, amb l’ajuda de l’arquitecte Roberto Kohanoff, qui està encarregat del seguiment de les obres.