L’alcaldessa de Barcelona presentarà la Declaració “Cities for Housing” per reclamar més competències i recursos per als governs locals, davant dels representants dels Estats.

Ciutats com Nova York, Londres, Berlín, Madrid, París, Montreal, Ciutats de Mèxic, Seül, Durban o Amsterdam han acordat el posicionament internacional conjunt per reclamar mesures globals per lluitar contra l’expulsió de veïns i veïnes dels centres urbans.

Les alcaldesses de Barcelona, Madrid i Montreal mantindran una reunió amb la vicealcaldessa de Nova York per coordinar estratègies en matèria d’habitatge.

Ada Colau i Alexandria Ocasio-Cortez, una de les polítiques revelació dels Estats Units, protagonitzaran un acte públic durant l’estada a Nova York.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa dilluns a la cimera de les Nacions Unides sobre desenvolupament sostenible, on presentarà en nom de les ciutats la Declaració “Cities for Housing”, un acord de totes les grans metròpolis per reclamar als Estats competències i recursos contra l’especulació i la gentrificació.

Ciutats de tot el món, com ara Nova York, Londres, Berlín, Madrid, París, Montreal, Montevideo, Ciutat de Mèxic, Seül, Durban o Amsterdam, han acordat un posicionament internacional per reclamar més competències i recursos per poder donar solucions locals a problemes globals de manera més eficaç i àgil, com ara l’expulsió de veïns i veïnes dels centres a causa de l’especulació. La Declaració s’ha treballat a través de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, de la qual l’alcaldessa de Barcelona és copresidenta.

Dimarts, les alcaldesses de Barcelona, Madrid i Montreal, Ada Colau, Manuela Carmena i Válerie Plante, es reuniran a l’Ajuntament amb la vicealcaldessa de la ciutat, Alicia Glenn, per coordinar estratègies en matèria d’habitatge i de desenvolupament econòmic de les ciutats.

Barcelona i Nova York ja tenen una estreta col·laboració de treball en matèria d’habitatge. Les dues ciutats han estat escollides per la Comissió Europea i participen en un programa de cooperació internacional per intercanviar coneixement i experiències per millorar les seves polítiques públiques.